Gaëtan Beaujannot, Alain Rivollet – Koncept (recenze z Mfantasy.cz)

Autor: PepaK | 1.12.2015 | 0

Hlavním atributem je hrací deska, na které jsou vyobrazeny různé obrázky, symboly, piktogramy, tvary a barvy. Další součástí jsou karty, které určují, jaký pojem budete hledat. Potřebovat budete také plastové figurky a žetony ve tvaru žárovky, které vás budou odměňovat.

Dva hráči si vezmou kartu, ze které vyberou znázorňovaný pojem, například červené víno. Figurku otazníku přidají na hrací desce tomu obrázku, který nejlépe vystihuje podstatu vína – kapku vody, tedy tekutinu. Malými figurkami poté přidávají doplňující informace – talíř s potravinami a červenou barvu. Jedná se tedy o červenou poživatelnou tekutinu, takže červené víno. Myslíte, že máte vyhráno? Co třeba kečup, nebo limonáda? V hlavě se vám promítne snad všechno, co jste kdy vypili.

Hráč, který uhodne, získává 2 body a hráči z dvojice, která zadává indicie, každý po jednom bodě. Tím se počet rozdaných bodů vyrovnává a nemůže se stát, že by hráči, kteří vám dávají jednotlivé nápovědy, snažili projít kolo bez uhádnutí pojmu. Než jsme začali hrát, zdálo se nám to až trapně lehké, ale opak je pravdou. Vyobrazit správně, co máte na kartičce a ještě způsobem, který pochopí ostatní, není takový relax, jako člověče, nezlob se.

Jako velkou výhodu hry považuji množství možných hráčů. Pokud Vám přijde na návštěvu třeba 12 jistě zvaných hostů, hravě je zabavíte touto hrou. Hra je nenáročná na pravidla, ale zároveň vyžaduje značnou dávku inteligence, logiky, fantazie a koncepčního uvažování. Můžete si ji udělat lehkou i těžkou, rychlou i zdlouhavou nebo úplně podle svého. Grafická stránka je zpracovaná střídmě, takže vás při přemýšlení neruší zbytečné barvy a obrázky. Pravidla vám ruce nijak nesvazují, takže můžete vymýšlet doplňky dle libosti. Celkově tuto hru hodnotím jako jeden z nejlepších počinů mezi logickými hrami.

Kateřina Vondráková

Recenze i s fotkami původně vyšla na http://www.mfantasy.cz/2015/11/gaetan-beaujannot-alain-rivollet-koncept-recenze/

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

1995: Milosevic's Last Gamble
1995: Milosevic's Last Gamble
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 23 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas