EYRONŮV DESKOKANÁL: Deskoherní novinky za říjen a listopad

Autor: aneken | 8.12.2017 | 6

Eyron a Aneken ve videu představují nové hry, které vyšly na českém trhu za říjen a listopad.

Více videí na Eyronově deskokanálu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Mikroskopické upřesnění ke hře Krycí jména Duet
Pánové, mám jedno drobné upřesnění informace z videa, snad se nebudete zlobit:
Hra Krycí jména Duet sice je kooperativní, ale hrát se v praxi dá v podstatě pouze ve dvou hráčích. V žádném jiném počtu to moc dobře nejde. Je to dáno tím, že karta klíče je oboustranná, každý z hráčů vidí její jinou stranu a je zásadní, aby si vzájemně neprozradili ani náznakem, co vidí. I jediný hráč navíc, tj. na jedné straně dva hráči místo jednoho, znamená, že by se muselo zajistit, aby jejich domlouvání neslyšel spoluhráč z druhé strany. A to je u stolu za normálních podmínek opravdu velmi těžké zajistit, řekl bych nemožné (vyzkoušel jsem osobně). Aby spolu hráli beze slov i bez posunků a ukazování, to si moc legrace neužijí a stejně by to nefungovalo.
Chce-li někdo hrát hru kooperativně ve větším počtu hráčů než dva, doporučuji velmi silně raději základní hru - může to být jak slovní, tak obrázková verze. U obou existuje kooperativní mód, kdy jeden vypravěč napovídá spoluhráčům a je jedno, jak velký jich je celkem, protože se mezi sebou mohou bez obav bavit, radit a domlouvat. Sami totiž nevidí žádnou stranu karty klíče, a tak nehrozí, že něco důležitého prozradí.
Výhodou ovšem je, že všechny karty se slovy, která hra obsahuje, přinášejí nová slova a maličkou tečkou jsou graficky odlišená od karet ze základní hry, takže je možné je skvěle použít jako rozšíření a zpestření základní hry a zároveň je v případě potřeby rozeznat.

10.12.2017 21:47:54

karel
Karle díky, já jsem to už párkrát hrál ve víc kooperativně (v 6 lidech třeba) a šlo to, ale je pravda, že to bylo v prostředí, kde byl trošku šrumec a na druhé straně nás nemohli moc slyšet. Ale ano, normálně by ten problém mohl nastat...;)

CEO REXhry

16.12.2017 15:14:04

Vybíráme z Bazaru

Marvel Remix CZ
Marvel Remix CZ
Akt. cena: 260 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas