CROWDFUNDING: The Others

Autor: Wolfsen | 11.9.2015 | 5

The Others: 7 Sins je hororová semikooperativní hra pro 2-5 hráčů z dílny CoolMiniOrNot, kterou jsme zmínili už v naší reportáži z GenConu. Jeden z hráčů v ní převezme roli jednoho ze 7 hříchů smrtelných podle zvoleného scénáře a ostatní se mu postaví jako agenti Federálního úřadu pro boj s transdimenzionaálními běsy (F.A.I.T.H.).

Za projektem vedle CoolMini stojí také nezávislý autor Eric Lang, studia Guillotine Games a McVey a řada ilustrátorů a grafiků z nichž jmenujme např. Adriana Smithe a Miguela Coimbru.

  

Agenti FAITHu

Agenti FAITHu se podle svých dovedností dělí na vůdce, snipery, mlátičky (bruisers) a vymítače (fixers). Každá z 8 postav má navíc své zvláštní schopnosti, jak se na takovouto hru sluší a patří. Agenti navíc nejsou, navzdory názvu své organizace (pozn.: znamená "víra"), žádní svatoušci a tak se během každé partie může vyjevit nějaký ten střípek z jejich temné minulosti, což jim může zkomplikovat jejich svaté poslání.

Vedle samotných smrtelných hříchů se agenti střetnou také se členy Pekelného klubu, který smrtelné hříchy na Zemi povolal. Všechny figurky (agenti, smrtelné hříchy a jejich přisluhovači, členové Pekelného klubu) jsou samozřejmě velmi detailně a monstrózně zpracované, jak jsme u CoolMini zvyklí.

Tabulka hrdiny

Co se týče herních mechanik je jistě zajímavé, jak Eric Lang rozvíjí mechaniku použitou v Claustrophobii nebo Zaklínači. Když hrdina utrpí zranění, zablokuje se mu určitá akce. To není nic nového. Hrdinové se ale také mohou podléhat pokušení "temné strany", což jim na jednu stranu jisté akce posiluje, ale pokud podlehnou příliš mnoha pokušením...

Variabilitu vedle modulárního plánu zaručuje 7 scénářů rozdělených do 3 kategorií - přímočaré akční Terror, na boj se zkažeností zaměřené Corruption a záchranné Redemption. Některé scénáře navíc nabízejí více způsobů vítězství.

   

Vlevo: pýcha, uprostřed: Pekelný klub, vpravo: lenost

Co od projektu není úplně hezké je, že v "základu" navzdory 7 hříchům v názvu nabízí jen 2 z nich - pýchu a lenost. Ostatní se pravděpodobně do hry dostanou až po vybrání vyšších částek jako tzv. stretch goaly. Prvním takovým odhaleným (a již po po 13,5 hodinách i odemčeným) stretch goalem je lakomství. Vzhledem na to, že za několik hodin dosáhla vybraná částka 250% částky požadované se však asi nemusím bát, že by se ostatní hříchy (a spousta dalších hrdinů, monster, lokací a dalších bonusů) do hry nedostaly.

  

Vlevo: karty scénářů, vpravo: mapové díly

Hru získáte za příspěvek 100 USD + 15-30 USD poštovného (celkem okolo 3000 Kč).

Kampaň končí 7. 10. ve 3 hodiny ráno našeho času (SELČ)

Stránky kampaně

 The Others: 7 Sins -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Nukleum- 3D insert
Nukleum- 3D insert
Akt. cena: 15 €
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas