CROWDFUNDING: Sub Terra

Autor: RianMorgain | 12.2.2017 | 3

Nová hra od britského nakladatelství Inside the Box Board Games právě finišuje na kickstarteru!

Sub Terra je kooperativní survivalová hra s hororovou tématikou pro 1-6 hráčů s hrací dobou okolo jedné hodiny, která funguje hlavně na principu push-your-luck (tedy pokoušení štěstěny). 

Hráči se v ní zhostí role několika speleologů, kteří se snaží najít cestu ven z temné jeskyně. Společně musí spolupracovat na co nejrychlejším objevení cesty ven a čelit různým nebezpečím jako kapsám jedovatého plynu, závalům, záplavám či otřesům. Jako by toho nebylo dost, zjišťují, že zřejmě nejsou v jeskyni jedinými živými tvory... Společně se musí rozhodnout, kdy a zda jsou ochotni čelit různým rizikům tak, aby se včas dostali ven s jeskyně dříve, než zanikne i poslední možná úniková cesta.

Princip hry je relativně jednoduchý. Každý hráč si zvolí jednoho z 8 jeskyňářů s různými charakteristikami (Leader, Medic, Diver, atd.) a se třemi životy. Začínají na jednom odkrytém políčku jeskyně a postupně se pomocí různých akcí snaží co nejrychleji prozkoumat další pole a najít východ z jeskyně, který je vždy ukryt mezi posledními několika dílky v zásobě.

Mezi jednotlivé akce patří:

  • odhalení nové části jeskyně
  • pohyb
  • objevení nové části jeskyně s pohybem do ní (kvůli rizikům riskantnější, ale rychlejší)
  • vyléčení sebe a jednoho kolegy na stejném poli
  • běh - čili pohyb o tři pole

Hráči postupně odehrají své tahy a na konci kola se vždy aktivují nebezpečí, která v jeskyni objevili. Hráči mohou být zraněni, mohou upadnout do bezvědomí (z kterého je může dostat pouze některý ze spoluhráčů) a samozřejmě mohou i zemřít. Pokud hráči nestihnout najít východ včas, hrozí jim, že se v temnotě jeskyně ztratí navždy. Po jeskyni jim kromě různých nebezpečí komplikují pohyb i různé skluzavky, římsy, úzké chodby a další problematický jeskynní terén.

Mechaniky hry jsou již otestované a veřejnosti je k dispozici kromě print and play verze i v podobě aplikace na tabletopii - samozřejmě zadarmo.

Na KS je k dispozici 5 pledge levelů - od základních (22 britských liber, tj. 700 Kč) až po limitované deluxe verze s miniaturami a lístkem na výlet do podzemí (794 liber). Ke hře jsou zatím vytvořeny i tři rozšíření, které přidávají další druhy jeskyňářů a nové varianty hry pro ještě větší znovuhratelnost. Stretch goalů je již odemčená celá řada. Některé z nich např. odemkly speciální úpravu komponentů a krabice, která svítí pod UV (malá UV lampička je jedním z dosud neodemknutých stretch goalů).

Stránky kampaně na Kickstarteru

Kampaň končí 16.2. 2017 ve 13 hodin našeho času (SEČ)

Sub Terra: a Cooperative Survival Horror Game for 1-6 Cavers -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

CZ - překlad
Mimochodem - hra bude zřejmě dostupná s pravidly v ČJ (již jsou k dispozici na https://drive.google.com/drive/folders/0B90oHLuCo2nrTHRUdGZQOHRGZHM).

13.2.2017 08:06:19

Severní Morava
Ahoj, nebere hru někdo ze Severní Moravy? Přidal bych se.

15.2.2017 06:36:52

pravidla Cj
Nenasel by se nekdo, kdo by te cestine dal fazonku? Zrejme to bude muste udelat nekdo kdo hru ma .... "som z toho voľaký zmätený"

28.2.2019 08:05:18

Vybíráme z Bazaru

Cry Havoc
Cry Havoc
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas