CROWDFUNDING: Street Fighter, Crypt, Crisis, Fireball Island...

Autor: D@R | 6.4.2018 | 8

Street Fighter: The Miniatures Game

PvP aréna s postavami z legendární video hry. Celkem 2-6 hráčů může hrát buď proti sobě nebo týmově. Lze hrát i kooperativně 3 proti 1, kdy jeden představuje bosse. Figurky jsou malované a v dynamických pózách. Součástí hry jsou i 3D doplňky terénů, jako stromy, kameny nebo vojenský materiál.

Street Fighter: The Miniatures Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Rice Dice - A Spirits of the Rice Paddy Dice Game

Jedná se o kostkovou verzi hry Spirits of the Rice Paddy. Hra je určena pro 1-5 hráčů, kteří se v každém kole dle hodu kostek rozhodnou, jakou akci zvolí. Mohou buď získat kartu, zavlažovat nebo obdělávat políčko. Kostky lze přehodit, ale riskujete při tom, že políčko zaroste plevelem. První, kdo vypěstuje 100 kilo rýže, vyhrává.

Rice Dice - A Spirits of the Rice Paddy Dice Game for 1-5 -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Kingdoms of Erden: King of the Mountain: Elven Expansion

Nová frakce do karetní hry pro 2-5 hráčů. V kampani je i nabídka na základní hru. Pravidla jsou jednoduchá, cílem je složit komplet alespoň 7 karet jedné frakce (něco jako postupka v barvě) nebo být poslední, komu ještě zbývají karty v ruce. Každé kolo buď zahrajete kartu nebo doberete vrchní kartu z balíčku. Zahrát můžete jen kartu jiné barvy než je vyložená a musí mít vyšší hodnotu. Pokud se vám to povede, můžete se podívat na tři karty z dobíracího balíčku a jednu si nechat.

Kingdoms of Erden: King of the Mountain: Elven Expansion -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Crypt

Rychlá karetní hra s prvky diceplacementu pro 1-4 hráče za pár dolarů. V kryptách králů lze najít drahocené artefakty, o které je mezi kupci velký zájem. Kostky představují vaše služebníky, které posíláte do temných kobek. Hodnota kostky určuje jak úspěšní budou. Vyšší hodnotou přebijete kostku soupeře. Přebíjet můžete i více kostkami stejné hodnoty, jejichž celkový součet je vyšší než soupeřova kostka. Vtip je v tom, že aby vám kostka zůstala do dalšího kola, budete nakonec muset přehodit vsazené číslo na kostce. Takže čím nižší sázka, tím větší pravděpodobnost, že budete mít i v dalším kole dostatek pomocníků.

Crypt -- Kicktraq Mini  

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Heart of Crown: Fairy Garden

Samostatně hratelné rozšíření pro deckbuildingovou hru Heart of Crown pro 2-4 hráče. Můžete ho ale klidně zkombinovat i s původní hrou a užít si tak více zábavy. Ve hře se vlastně snažíte posílit vliv své princezny, aby to nakonec byla právě ona, kdo usedne na trůn.  

Heart of Crown: Fairy Garden -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

CRISIS: The New Economy

Minirozšíření pro dieselpunkovou hru Crisis pro 1-5 hráčů. Součástí kampaně je také reprint základní hry s deluxe komponenty. Rozšíření přináší 15 nových společností, které nahradí ty z původní hry. Protože jich ve hře použijete max. 8, bude každá hra zase trochu jiná. Tvůrci slibují vydat v budoucnu i další rozšíření.

CRISIS: The New Economy -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Verrix

Historická strategická hra pro 3-5 hráčů, kteří budují svůj keltský kmen na území dnešní Británie. Hra je asymetrická, každý kmen má vlastní balíček akčních karet, které se výrazně liší. Nejlepší z vůdců si zajistí život věčný. 

Verrix -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Fireball Island

Předělávka hry z osmdesátých let. Hra je vlastně jeden obří 3D model ostrova plného pokladů, ale také skrytého nebezpečí. Sopka totiž chrlí lávu (v podobě žhavých koulí) a té zkrátka nechcete stát v cestě. Hra má na KS obří úspěch.

Fireball Island - 80's Board Game, Reignited and Restored -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Earthos

Vesmírná odysea pro 2-6 hráčů. Tahová strategie, ve které se nehýbou jen vaše jednotky, ale v každém kole, se pootočí také planety a posunou se jejich měsíce. Těžko ji srovnávat třeba s Twilight Imperiem, nicměně určitá paralela tam je.

 

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Kartoffelkrieg: Potato Wars

Tohle je správná šílenost, vybavení pro vaši bramboru. No vážně. Jde o plastové dílky, kterými uděláte z běžné syrové brambory válečného hrdinu. Wargaming pro každého, brambora 4000 :-) Zabaví 2-4 hráče. Autoři upozorňují, že základní hra žádné erteple neobsahuje, pro ně musíte do lokálního marketu.

Kartoffelkrieg: Potato Wars -- Kicktraq Mini 

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Gruff: Stuff of Nightmares

Karetní hra pro 1-4 hráče, kterou můžete hrát jak kooperativně, tak všichni proti všem nebo v týmech 2 proti 2. Obrázky příšerek na kartách vypadají pěkně. Komu nevadí angličtina, mohl by si hru oblíbit.

Gruff: Stuff of Nightmares -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Runes of Mayhem

Vikingové proti Anglosasům. PvP karetní hra pro 2 hráče se středověkou tématikou. Na první pohled obrázky na kartách nevypadají špatně, zkuste mrknout na gameplay video na stánkách kampaně, jestli vás hra skutečně zaujme.

Runes of Mayhem - The Viking Card Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Find the Pickle

Máte rádi nakladačky? V této karetní hře pro 3-8 hráčů je jen jedna, zato veledůležitá. Vaším úkolem je najít ji, a udržet si ji v ruce až do vybrání dobíracího balíčku. Vsaďte se, že po ní touží i vaši spoluhráči, takže nasaďte poker face a nenechte si ji ukrást. 

Find the Pickle -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Tramways Engineer's Workbook

Znáte hru Tramways? Toto není její rozšíření, nýbrž samostatná hra pro 1-2 hráče, i tak jsou si ale velmi příbuzné. V sešitě najdete desítky hádanek na téma, jak co nejefektivněji přepravit pasažéry a zboží z jednoho bodu do druhého. Taková abstraktní podoba legendární počítačové hry Transport Tycoon, dnes volně ke stažení pod názvem OpenTTD.

Tramways Engineer's Workbook -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Rescue Polar Bears: Data & Temperature 

Na pólech taje led a medvědi budou potřebovat pomoc od lidí, aby v oceánu nezahynuli. Kooperativní hra s ekologickým tématem je určena pro 1-4 hráče. Překvapilo mě, jak rychle byl splněn cíl kampaně.

Rescue Polar Bears: Data & Temperature 1-4 Player Coop Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru 


 

Harem Wars

Karetní hra pro 2-4 hráče se svůdnými manga obrázky. Hráči se postupně snaží vytvořit z karet harém ve tvaru pyramidy, kdy základnu tvoří pět karet slečinek, nad ně patří tři jejich hračky a navršek ještě mazlíček. Velkou strategii od hry nečekám, ale kdo má rád hanbatou podívanou, asi bude polykat sliny :-D

Harem Combat -- Kicktraq Mini 

Stránky kampaně na Kickstarteru

Sdílet s přáteli:

Komentáře

prima
Kickstarter už nestíhám sledovat, takže takovýhle shrnující přehled krátkými popisky je naprosto super. Když mě hra tematicky zaujme není problém si více infa zjistit ze stránky hry. Takže díkes. KEEP ROLLING!

7.4.2018 10:54:40

D@R

Díky
Moc díky za positivní zpětnou vazbu, je to pro mě velká motivace dál pokračovat. Nejsem moc velký spisovatel, proto jsou popisky tak stručné :-) A taky toho času moc není. Hlavně těch novinek je šílená záplava, někdy fakt nestíhám, sotva vyjde jeden článek, už mám materiál na další. Možná v budoucnu budu nucen trochu filtrovat, zatím dávám do přehledu téměř vše

8.4.2018 00:18:56

užitečný přehled
Souhlasím s alladjexem a jsem rád že se někdo pustil do tohoto resumé. Díky moc za práci!

9.4.2018 00:19:21

re
Ten fireball island vypada moc pekne :) Chtelo by to cestinu :P

9.4.2018 07:39:05

Vybíráme z Bazaru

Port Royal
Port Royal
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 58 minut

Offcanvas