CROWDFUNDING: Saltlands - survival v dunách

Autor: viking749 | 28.4.2016 | 2

Po kratší odmlce jsem zase vybral jeden ze zajímavých projektů, který se objevil v posledních dnech na Kickstarteru. Jedná se o hru Saltlands, postapokalyptickou dobrodružnou hru zasazenou do světa, kde lidé bojují každým dnem o své životy - snaží se obstarat si zásoby a zároveň se zachránit před nelítostnými nájezdníky.  V roli jednoho z přeživších se snažíte v pusté a prázdné poušti, která kdysi byla dnem oceánu, opatřit všechny nezbytné suroviny – ať už dostatek vody, nebo paliva pro své dlouhé cesty, kde budete pátrat po hodnotném lootu, zároveň si ale budete muset krýt záda před dotírajícími Nájezdníky.

Hráči se doslechli něco o třech bájných oblastech, kde by snad mohli začít žít v klidu a míru, daleko od těch dotěrných nájezdníků. Hráči prozkoumávají regiony Saltlands na základě zvěstí, které se k nim donesly. První skupina hráčů, která se dostane na místo úniku s veškerým nezbytným vybavením a prokouše se hordami nájezdníků, vítězí. Uniknou a ostatní ponechají svému osudu. V této hře ovšem nejsou žádné pevně dané týmy – hráči se tedy musí rozhodnout, s kým budou spolupracovat a komu vrazí dýku do zad.

Saltlands využívá modulární herní plán, který se odkrývá v průběhu hry. Hráči jsou pronásledováni šesti typy nájezdníků, z čehož každý má svou vlastní plastovou miniaturu. Nájezdníci jsou aktivováni po každém tahu hráče – pohnou se k nejbližší postavě, a pokud se k ní dostanou, zaútočí. Ačkoli hráči na sebe v této hře útočit nemohou, hráč, který byl právě na tahu, určuje, který z nájezdníků se aktivuje.

Výhodou Saltlands je, že jej autoři koncipovali jako jazykově nezávislou hru. Pravidla jsou v základu dostupná v angličtině, maďarštině a němčině. Vývojáři ale připravili zajímavý návrh, kdy se mohou přihlásit 2 dobrovolníci a pomoci s překladem do svého rodného jazyka.

V závěru snad zbývá doplnit, že souboje ve hře se řeší výhradně kartami a stupeň náhody je v celé hře relativně nízký. Samostanou kapitolou je potom grafika hry, kterou osobně shledávám velice atraktivní. Jako zajímavost také beru, že je Saltlands vykreslený spíše ve světlých barvách (dominuje bílá) na rozdíl od většiny ponurých postapo her - názor si ostatně můžete udělat na stránkách kampaněKampaň probíhá až do 30. května. Pokud se rozhodnete hru podpořit, máte hned 4 možnosti: Za jakýkoli příspěvek obdržíte krátký úvodní komiks, který vás obeznámí se světem Saltlands, základní hru potom koupíte za 43€ a pokud zatoužíte i po rozšíření Lost in the Desert, které přidává plejádu dalších charakterů, nové lokality a předměty, připravte si rovnou 59€. K dispozici je také luxusní sběratelská edice, která vás přijde na 249€. Projekt je EU friendly.  

Stránky kampaně na Kickstarteru

Kampaň končí 30. 5. v 7 hodin ráno našeho času (SELČ)

<a href="https://www.kicktraq.com/projects/antler-games/saltlands-sail-through-the-desert/" target="_blank"><img src="https://www.kicktraq.com/projects/antler-games/saltlands-sail-through-the-desert/minichart.png" alt="Saltlands - Sail through the Desert! -- Kicktraq Mini" title="Saltlands - Sail through the Desert! -- Kicktraq Mini"></a>

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Antler Games

Gergely Gombos
Hey, I'm Greg from Antler Games, Budapest.

Thanks for the wonderful article, viking749! :)

If you have any questions regarding the game, just send us a message on Kickstarter.

29.4.2016 10:39:47

Překlad
Mimochodem, pokud by měl někdo zájem, mohli bychom se pustit do překladu. (Antler Games chtějí pro kontrolu vždy dva překladatele) ;)

29.4.2016 11:12:51

překlad
Ty dva překlady se přece nemusí shodovat a přesto mohou být dobré. Zajímá mě, jak to bez znalosti jazyka zkontrolují.

30.4.2016 12:10:12

Překlad
Krkavec: to je ten důvod proč chtějí dva překladatele - překlad se vytvoří jen jeden, ten druhý překladatel je tam de facto pro kontrolu aby to bylo, jak říkáš, zkontrolované.

30.4.2016 13:35:56

Antler Games

Gergely Gombos
Hi, based on Google Translate - we can somewhat understand what you translate. For most languages, we have 1 lead translator, 1 proofreader and multiple people generally interested in proofreading the text.

It'll be text translation only, we do the typesetting! The game is language-independent, that's why translation is easy - only the rulebook is needed.

If you reach out to other fellow Czech board gamers, I'm sure you'll find others who are interested, too. You can also send me a link in email or over KS to other forums so I can say hello there, too. :)

Best regards,
Greg

30.4.2016 17:19:14

Zaujalo:)
Ahoj, tak mě hra zaujala, asi do ní půjdu. Moc se mi líbí, že i Antler games reagují tady a snaží se to vše objasnit:)

Hello all, this game looks exciting. I like the games properties and system of observing. I like care from Antler games, their tries of answering our question or react on our opininons, even if this page is unknown for them.

30.4.2016 23:24:06

jukyn

Překlad
Tak jo, dneska jsem projel kickstarter a lokalizace do ČR je potvrzena:) Asi se našli dva super lidičkové, kteří překlad připraví:)
Každopádně já do toho jdu a na hru se těším :)

5.5.2016 15:35:26

Antler Games

Gergely Gombos
Yes, it's been unlocked! Prepare for the rulebook teaser and bring your friends. :)

6.5.2016 14:42:01

Vybíráme z Bazaru

Dědictví
Dědictví
Akt. cena: 695 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas