CROWDFUNDING: Domečky na stromech od tvůrce Malých velkých království

Autor: PatrikBolas | 23.3.2015 | 3

Kolik z vás mělo ten dětský sen, že si se svým tátou postavíte dům v korunách stromů. Přiznám se, že já jo a tento sen se mi i splnil. My šťastlivci dostáváme možnost na toto období zavzpomínat díky nové stolní hře od Scotta Almese, nazvané Best Treehouse Ever (volně přeloženo Vůbec nejlepší dům na stromě). A že se vám tento dětský sen nevyplnil? Pak i pro vás je určena tato budovatelská hra, která vám umožní uskutečnit to, na co se v dětství nedostalo.

Best Treehouse Ever je karetní hra pro 2-4 hráče, kterou odehrajete do půl hodinky. Každý z hráčů bude budovat svůj vlastní dům na stromě pomocí známé mechaniky draftování - každý hráč dostane několik karet, ze kterých si jednu vybere. Až tak učiní všichni hráči, odhalí najednou tyto vybrané karty a umístí je na koruny svých stromů. Poté se zbylé karty pošlou hráči po levici a od hráče po pravici vám tak přijdou zcela jiné karty, ze kterých si opět vyberete jednu a proces se opakuje stále dokola.

Při stavbě domečku však musíte dodržovat jistá pravidla. Stavět totiž můžete až 6 typů pokojíčků a platí, že chcete-li postavit další pokojíček typu, který již v koruně stromu máte, musí na sebe navazovat. Zároveň samozřejmě musíte udržovat jistou vyváženost celé stavby. Pokud budete stavět na jednu stranu, musíte v dalším kroku stavět na druhou stranu, aby se vám domek nezřítil. Celá hra je pak vyhodnocována body, které se udělují třikrát za hru a pokaždé za jiné typy pokojíčků. Musíte tedy svým draftováním reagovat na současné bodovací karty.

Scott Almese je velice zkušený designér, který stojí za sérií Tiny Epic, tedy hrami Malá velká království, Tiny Epic Defenders a Tiny Epic Galaxies, dále za hrami Harbour, Martian Dice či Kings of Air and Steam.

Best Treehouse Ever vás vyjde na 16+12 dolarů (700 korun).

Kampaň končí 18.4.2015

Stránka kampaně

Pravidla hry (pouze pro registrované na stránce BGG)

Print&Play verze ke stažení

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Gemini Gauntlet
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 20 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas