BLACKFIRE: Shadows: Amsterdam

Autor: Wolfsen | 27.4.2018 | 3

Blackfire připravuje českou verzi dosud nevydané hry Shadows: Amsterdam z dílny francouzského Libelludu. Podle slov Michala Ekrta je to kříženec Krycích jmen a Mysteria, což je podle toho, co se mi podařilo o hře zjistit, popis velmi výstižný.

V ní se dva týmy hráčů stanou soukromými detektivními agenturami ve zmíněném Amsterdamu a budou nezávisle na sobě, každý pro jiného pomyslného zadavatele, hledat pachatele zločinu (nebo zametat stopy?). Hrací plán tvoří bohatě ilustrovaná hexová pole a ač zatím na veřejnost prosakuje pouze plán pevný, měl by ve finále být modulární. Po něm se pohybují figurky obou týmu a jejich cílem je nalézt tři ze šesti stop a poté plán opustit jedním ze dvou určených východů.

Jeden hráč z každého týmu má podobně jako v Krycích jménech mapu plánu, kterou drží před ostatními v tajnosti a na níž je zaznamenána poloha stop, východů a policistů. Hráč, který zná mapu plánu napovídá ostaním členům týmu „Mysteriovským“ způsobem, tj. pomocí dalších bohatě ilustrovaných karet. Ty bere ze společné nabídky deseti karet a počet karet podaných týmu znamená počet polí o kolik se mají pohnout. Pokud skončí týmová figurka svůj pohyb na jedné ze stop, seberou ji a to je na plánu označeno speciální figurkou. Po sebrání třetí stopy musí tým svou figurku dostat na pole s východem. Jaký přesný efekt má setkání s policistou se mi nepodařilo zjistit, pravděpodobně setkání s určitým počtem policistů bude znamenat prohru. Zcela jistě je to pak efekt negativní a nežádoucí, protože policisti soukromé detektivy moc rádi nemají.

No, a aby toho nebylo málo to vše probíhá v reálném čase. Boj o karty nápověd ve společné nabídce, posun figurek týmů po plánů atd.

Datum vydání zatím není známo.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Zdroj: Blackfire a BGG

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Vydání a další
Vydání je v plánu na Essen. Plán je modulární, v prototypu co máme v kanceláři je to 7 panelů, které budou oboustranné a ve hře se používá 6 z nich.

Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

27.4.2018 18:43:18

Vybíráme z Bazaru

Marvel Champions Hulk
Marvel Champions Hulk
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 9 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas