BLACKFIRE: Dobble Zoo, Když sním a Splendor: Města skladem

Autor: Wolfsen | 31.10.2017 | 0

Už ve čtvrtek 26. října Blackfire naskladnil novou variantu Dobble, tentokrát s podtitulem Zoo, rozšíření Splendoru - Města a novou hru Když sním.

Dobble netřeba představovat, dokonce i podtitul je výstižný, takže si pojďme posvítit na další dva kousky.

Splendor: Města přináší do hry 4 rozšiřující moduly. Prvním z nich jsou titulní destičky měst. Ty nahrazují destičky šlechticů a určují cíl určitého počtu karet drahokamů a počtu bodů. Když některý hráč splní jednu z nich, dohraje se dané kolo a poté vítězí hráč, který splnil alespoň jeden cíl a má více bodů.

Druhým modulem jsou pevnosti. Ty slouží jako alternativní rezervace karty. Poté, co koupíte kartu z nabídky postavíte jednu ze svých tří pevností na některou z karet nebo odstraníte soupeřovu pevnost. Karty označené pevností nebo pevnostmi si může koupit jen jejich vlastník. Tři pevnosti na jedné kartě navíc dovolují jejich vlastníkovi koupit tuto kartu jako tah navíc.

Třetí modul - obchodní stanice - přináší do hry menší cíle podobné těm na destičkách šlechticů. Po jejich splnění se vám na zbytek hry odemknou zvláštní schopnosti. Poslední modul - Orient - rozšiřuje nabídku karet o dvě karty na každé úrovni. Tyto nové karty poskytují zvláštní výhody nebo mají zvláštní cenu.

Všechny moduly lze volně kombinovat.

V Když sním se jeden hráč stane na kolo snílkem a ostatní se stanou snovými vílami, nočními můrami anebo lavírují mezi těmito polohami, přitom nikdo neví, kdo jsou ostatní. Snílek si zakryje oči a ostatní otočí hodiny a poté kartu z balíčku. Na té jsou vždy dvě slova - jedno z nich víly i můry popisují, postupně každý hráč jedním slovem. Snílek se může kdykoli pokusit uhodnout hledané slovo, ale má jen jeden pokus. Pokud uhádne, položí se karta na vílí bodovací kartu, jinak na bodovací kartu nočních můr. Poté víly a můry otočí další kartu a tak dál až uběhnou dvě minuty. Poté dostanou víly a snílek body za karty na vílí kartě, můry za karty na můří kartě a lavírující hráči podle vyrovnanosti balíčků. Hraje se tolik kol, kolik je hráčů, aby se všichni vystřídali v roli snílka. Role můr a víl se náhodně střídají.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Etherfields: Alternative Creatures
Etherfields: Alternative Creatures
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas