BLACKFIRE: Dice Forge a Dixit 8

Autor: Wolfsen | 8.9.2017 | 0

Blackfire oznámil, že připravuje pro české vydání 8. rozšíření Dixitu s podtitulem Harmonies a Dice Forge.

Dice Forge posouvá mechanismus deck- resp. poolbuildingu zase o kousek dál. V této hře si totiž hráči sami sestavují kostky v průběhu hry, a to díky kostkám s vyměnitelnými stranami, tedy podobné těm, které využívají LEGO hry (ty ale s vyměnitelností stran nepracují).

Hráči v Dice Forge představují pozemské hrdiny pozvednuté na nebesa, kde plní rozličné úkoly. Ten nejlepší z nich - tj. ten, kdo získá nejvíce bodů slávy - se pak stane polobohem.

Hráči se pravidelně střídají na tahu. Na začátku tahu každého hráče si všichni hodí kostkami a naberou si (suroviny nebo body slávy), které jim padnou. Poté může aktivní hráč provést jednu akci ze dvou možných - buď přijmout požehnání bohů, tj. koupit si dvě různé nové strany pro své kostky, nebo splnit některý z úkolů. Za příplatek může provést ještě jednu akci. Po devíti nebo desíti kolech (podle počtu hráčů) hra končí a vítězí hráč s nejvíce body slávy.

Seznam připravovaných novinek

Sdílet s přáteli:

Komentáře

drobná nepřesnost...
"buď přijmout požehnání bohů, tj. koupit si dvě různé nové strany pro své kostky" by měla znít "buď obětovat bohům, tj. koupit si jednu či více nových stran pro své kostky", ale je to v podstatě drobnost...

9.9.2017 18:30:16

Vybíráme z Bazaru

Anachrony CZ + Infinity Box ENG
Anachrony CZ + Infinity Box ENG
Akt. cena: 5500 Kč
Končí za: 1 hodina

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas