BLACKFIRE: Deskový Fallout česky

Autor: Wolfsen | 18.10.2017 | 12

Blackfire dnes oznámil, že vydá česky deskovou hru na motivy populární série her počítačových - Fallout.

V této hře se 1-4 hráči stanou přeživšími v postapokalyptickém světě a budou se snažit přežít a získat dostatečný vliv v nově uspořádáné společnosti.

 

Postava každého hráče dostane na začátku jednu pevně danou (dle postavy) a jednu náhodnou dovednost ze sedmi možných - sílu (strength), vnímavost (perception), výdrž (endurance), charisma, inteligenci, obratnost (agility) nebo štěstí (luck). Anglické názvy dovedností uvádím proto, že jejich iniciály tvoří slovo SPECIAL, což rozhodně není náhoda. V průběhu hry pak budou postavy hráčů získávat dovednosti další. Poměrně specifická je oproti jiným hrám i stupnice zdraví. Na ní postupují proti sobě kolíčky počtů zranění a míry zásahu radiací. Pokud se tyto kolíčky setkají, postava zemře a po jistých ztrátách začíná znovu od začátku.

   

Před samotnou hrou je třeba zvolit scénář - ten do jisté míry určí, jak bude vypadat mapa, se kterými frakcemi se hráči setkají a jaké hlavní úkoly budou k dispozici. Hlavní úkoly mají obvykle dvě možnosti splnění - snadnější a správnější. Dále budou moci hráči plnit také úkoly vedlejší. Samozřejmě nemohou chybět ani úkryty (vaults) postavené Vault-Tecem. Za plnění úkolů a na základě dalších rozhodnutí budou hráči získávat karty vlivu. Ty jim každá poskytnou jeden bod vlivu a možná nějaké další za dosažení jistých cílů či odpřísáhnutí loajality některé z frakcí. Kdo jako první dosáhne určité výše vlivu, vítězí.

Na český Fallout se můžeme těšit na jaře 2018.

 

Obrázky - laskavost Fantasy Flight Games

Sdílet s přáteli:

Komentáře

...
Není nějak přeapokalypsováno?

18.10.2017 16:22:06

Abe

není :)
je jen jeden originál a pak hromada kopií ;)
Takže otázka pro hráče je, zda ukojit svou žízeň Pustinou popř. This War of Mine nebo si počkat na novou královnu Post apokalyptických her

18.10.2017 17:47:02

Postapo není nikdy dost :-)
Spíš se trochu bojím, aby hra skutečně nabízela to, co od Falloutu všichni očekáváme. Viz. preview Deskofobie. Pro mě ale určitě ostře sledovaný projekt..

18.10.2017 17:55:17

aha, aha...
měla jsem v merku Pustinu a teď jsi mě, Abe, trochu zvyklal ;-)

18.10.2017 17:57:33

Dejf

Abe
Fallout je originál, o tom žádná, ale jinak to jsou všechno dost jiné hry - Pustina je euro s trochou příběhu, This War of Mine je hybrid mezi gamebookem a deskovkou a Fallout bych od oka (a podle vydavatele) tipoval na čistokrevný ameritrash.

18.10.2017 18:19:00

Abe

FFG umí dělat licence
ukázali to s Civilizací, XCOMem, nebo třeba s naposledy vydaným DOOMem, kde se opravdu podařilo vybrousit takřka dokonalý deskoherní drahokam. Kdo to hrál, musí mi dát za pravdu. Navíc nejde o žádné tupé ždímání značky, pokud chce hráč projít jen jednou všech 12 scénářů, zabere mu ta hra velice slušných cca 25 hodin času. To je na deskovku víc než dost. A to nemluvím o znovuhratelnosti, kdy si každý scénář můžete dle pravidel odlišně nastavit a zahrát znovu a znovu. V tomto ohledu má FFG mou plnou důvěru a od deskové reinkarnace Falouta nečekám nic menšího než další drahokam do mé sbírky.

18.10.2017 18:50:33

Tesim se,
i kdyz to penezenka asi slusne odskace :D. Na jare zaklad, do pul roku prvni rozsireni a uz to pojede :D

19.10.2017 08:30:31

Nějaký předprodej s bonusem?
Sbohem moje penízky :-) Jako správný fanoušek Falloutu mi nemůže tento skvost chybět. Netušíte však jestli blackfire neplánuje předprodej s bonusem? Klidně bych do toho hned šel.
Díky za odpověď a díky Blackfiru, že nám to přeloží do čestiny;-)

23.10.2017 09:02:31

Vybíráme z Bazaru

Santorini: Golden Fleece
Santorini: Golden Fleece
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 9 hodin

Offcanvas