Autor: Kew | 23.4.2018 | 0

- „Pane, naše hordy se právě podkopaly pod západní zdí města! Už jen chvíli a jejich poklady budou naše!“
- „Hlupáci, jste příliš pomalí, podívej se támhle, skřeti z Komářích močálů už se prohánějí ulicemi, takhle toho pro nás moc nezůstane!“

Ve hře Dark Minions si vyzkoušíte dobývání měst v roli těch zlých. Hráči se stanou vůdci armád plenících města, která na své cestě potkají. A největší dobyvatel může být jen jeden...


Příprava hry:

Hráči si naberou kostičky představující armády, své hráčské desky a doprostřed stolu se nachystá počáteční nabídka destiček měst k dobývání (ta jsou předem roztříděna do několika skupin podle toho, v jakém pořadí budou přicházet do hry) spolu s jejich věžemi, kostky, hřbitov (na padlé armády) a nabídka karet velitelů (overlordů).


Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích. Ve svém tahu hráč hodí kostkami (mají tři barvy a stupňující se hodnoty na nich: bílá < červená < černá). Jednotlivé kostky pak může podle hodnot, které na nich padly přiřadit akcím:

  • Podílet se na dobývání města: Hráč umístí do města tolik svých armád, kolik padlo na použité kostce. Jedno město se v tahu hráče dá dobývat pouze pomocí jedné kostky (výjimkou jsou bílá, příp. žlutá kostka, na které může padnou i tzv. „+“ hodnota a kostku lze pak přičíst k jiné). Každé město má svou obranu a hodnotu ve vítězných bodech (obojí je vyznačeno na destičce). Jakmile je dorovnána/překonána obrana města, město padne a hráči dostanou vítězné body (a případně i další bonusy) podle toho, jak velkým poměrem se na jeho dobytí podíleli. Všechny armády z města odcházejí na hřbitov a do nabídky přichází nové město.

  • Zaútočit na věž: Každé město disponuje věžemi tří různých barev (bílá, šedá, černá). Použitím kostky o dané hodnotě je možné věž zničit. Hráč si ji pak vezme k sobě a jakmile získá po jedné věži každé barvy, tuto trojici odevzdá zpět do zásoby a postoupí na své hráčské desce o jednu úroveň výše. To mu přináší body na konci hry a umožňuje házet hodnotnějšími kostkami.

  • Oživit armády: Armády na hřbitově jsou pro hráče nepoužitelné do doby, než je znovu oživí. To se dělá opět pomocí kostky – číslo udává, kolik armád se hráči vrátí do zásoby. Armády je možné oživovat také žetony lebek, které hráči mohou získat za dobývání měst.

  • Získat velitele (overlorda): Pomocí kostek o vhodných hodnotách je možné získat karty, které poskytují hráči jednorázové či trvalejší výhody.


Konec hry:

Hráči si v průběhu hry sami hlídají svůj počet vítězných bodů (jsou tajné) a jakmile někdo nasbírá cílový počet odvozený od počtu hráčů ve hře, ohlásí to a hra okamžitě končí. Body následně přepočítají všichni hráči a hráč s nejvíce body se stává vítězem hry.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hra o trůny: Desková hra
Hra o trůny: Desková hra
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas