Autor: kubicvak | 1.4.2018 | 0

Gratuluji, právě jste se stali králičím šlechticem. Nyní je vaším cílem objevování a zabírání nových zemí ve jménu slavného Králičího krále. Musíte z nich získat to nejlepší, co mohou poskytnout. Objevovat zapadlá místa, budovat města, těžit zdroje, vést své državy k prosperitě a tím hromadit drahocenné Zlaté mrkvičky. Nesmíte zapomenout ani na plnění důležitých úkolů, které vám zadal sám Králičí král. Není nic důležitějšího, než spokojenost Jeho Výsosti. Existuje celá řada možností, jak získat vavříny vítězství, ale jen ten nejschopnější šlechtic na konci obdrží z rukou Králičího krále titul „Velkého ouška“. Jsi toho hoden?

Bunny Kingdom je jednoduchá hra pro 2-4 hráče, ve které se pokoušíte získat kontrolu nad územím pomocí nadraftovaných karet. Hra se hraje na 4 kola. Během každého z nich zabíráte nové oblasti, stavíte stavby a získáváte úkoly, které se pak snažíte splnit. Na konci každého kola proběhne dílčí bodování vašich území, založené na jejich bohatství a síle. Po čtvrtém kole všichni navíc odhalí své karty pergamenů a vyhodnotí se úkoly na nich uvedené. Ty mohou s konečným pořadím ještě pořádně zamávat.

Příprava hry:

Doprostřed herní plochy se umístí herní plán s plochou o velikosti 10x10 políček různého typu. Na něj se položí startovní města. Zbytek měst společně s žetonky staveb se nechá v zásobě v dosahu všech hráčů. Karty se důkladně zamíchají a každému hráči se rozdá 10-12 karet.


Průběh hry:

Hra se hraje na 4 kola a každé se skládá z následujících fází:

  1. Průzkum: Zde se draftují karty, vždy po dvou a rovnou se vyhodnotí. Karty teritorií umísťují vaše figurky na plán a zaručují kontrolu nad oblastmi. Karty budov vám dávají k dispozici žetonky, které různými způsoby zhodnocují území. Jejich umístění na plán probíhá ve druhé fázi. Nadraftované karty pergamenů si necháte skrytě před sebou, budou se bodovat na konci hry.

  2. Budování: V tuto chvíli máte možnost umístit budovy, které máte před sebou, na herní plán a vylepšit si tím vaše území.

  3. Sklizeň: Nadešel čas sklidit vaše zlaté mrkvičky (vítězné body) z vašich území. Každé spojité území tvořené více vámi ovládanými políčky, se ve hře nazývá „léno“. U každého z nich si vynásobíte jeho sílu (počet věží na městech) a jeho bohatství (počet různých surovin, které se zde produkují) a výsledek si přičtete k bodům.


Konec hry:

Hra skončí po čtrtém kole. Mrkvičky z vašich území se počítají průběžně, ty z pergamenů přidáte až teď, podle toho, zda jste splnili uložené úkoly. Kdo má nejvíce zlatých mrkviček, stává se vítězem celé hry.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Nightfall Martial Law + DLC Upíři RARITA
Nightfall Martial Law + DLC Upíři RARITA
Akt. cena: 1199 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas