Autor: backslash | 16.1.2018 | 0

Carcassonne: Zlatá horečka je druhou hrou z nové kolekce, která nese název „Carcassonne Kolem světa“.

Tato verze je zasazena do severní Ameriky v době Divokého západu. Budete stavět železniční koleje, hory, prérie a získáváte zlato. Na právě položenou kartičku můžete umístit svého kovboje. Navíc ale máte dvě další možnosti. Místo umístění kovboje můžete postavit nebo přemístit stan na některou část hor nebo si vzít náhodně žeton rudy z hor, v nichž váš stan stojí. Nezáleží přitom na tom, kdo hory obsadil svým zlatokopem.

Zlato je novým prvkem a na konci hry vám přinese body navíc. Nachází se v horách. Každá kartička hor ukazuje, kolik žetonů rudy na ni máte lícem dolůumístit. Kromě zlatých nugetů pak můžete narazit i na bezcenný štěrk. Rudu získáte díky stanu, nebo když máte v horách nejvíce zlatokopů při jejich uzavření - pak si vezmete všechny zbývající žetony rudy.

Dalším prvkem ve hře jsou města. Body získáváte za uzavření všech tratí, které z města vedou. Farmář pak funguje podobně jako sedlák v klasickém Carcassonne. Body vám přinese za indiánské tábory a stáda divokých koní na obsazené prérii.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

KABO v ČJ, původní verze od Mindok, ve folii
KABO v ČJ, původní verze od Mindok, ve folii
Akt. cena: 320 Kč
Končí za: 2 hodiny

Offcanvas