Autor: ManlyGuy | 13.11.2017 | 0

O Stříbrné věži se mezi smrtelníky vypráví legendy...  

V každém takovém příběhu se různé skupiny šampionů, jak dobrých, tak zlých, probíjí neustále se měnící říší jednoho z devíti Vychrtlých Vyvolavačů Tzeentche. Někteří šampioni navzájem spolupracují; jiní bojují jen sami za sebe. Někteří z nich pro sebe hledají u samolibého pána věže dobrodiní, zatímco jiní si přejí pouze zjistit jeho pravé jméno a tím získat moc k jeho zničení. Na jejich záměrech však v legendách nezáleží. Šampioni bojují bok po boku, zatímco čelí hrůzám Stříbrné věže, které je zbavují zdravého rozumu. Ohavná monstra musí být pobita. Zapeklité hádanky musí být vyřešeny a záhady rozluštěny pod hrozbou smrti, která se neustále vznáší nad těmi, kteří selžou. V těchto příbězích ti nejlepší šampioni sílí a jejich sláva roste s každou nově překonanou výzvou, až nakonec svedou boj se samotným Vychrtlým Vyvolavačem a získají bohatství, moc i svobodu. Ale vedle každého příběhu s takto vzrušujícím závěrem uslyšíte nesrovnatelně mnoho dalších končících šílenstvím a zoufalstvím...

Warhammer Quest: Silver Tower je deskovou hrou pro dva až čtyři hráče, kteří navzájem spolupracují, aby přemohli Vychrtlého Vyvolavače a jeho ďábelské zkoušky. Stejně jako hrdinové, za které budete hrát, budete i vy muset odložit své rozdílnosti a jednat jako tým. Ačkoli jen jeden z vás získá na konci odměnu, vzmužte se! I samotné přežití krutých pastí a hádanek, se kterými se setkáte, vám bude dostatečnou odměnou.

Vaše pátrání vás provede osmi zkouškami. Během každé z nich budete zkoumat spletité cestičky v naději, že najdete velkou komnatu zkoušky, ve které dostanete šanci získat fragment mocného amuletu. Jakmile nashromáždíte dostatek fragmentů, budete schopni vyvolat démonického pána věže a vynutit si konečné střetnutí.


Příprava hry:

  1. 1. Hráč, který chce být prvním, kdo vstoupí do Stříbrné věže, se stane hráčem označeným runou.
  2. Počínaje prvním hráčem s runou si každý hráč (ve směru hodinových ručiček) vybere hrdinu, vezme si jeho kartu, figurku a zvolí barvu žetonu Slávy.
  3. Na Desku osudu rozložte po obvodu žeton Slávy každého hrdiny.
  4. Hráči si vezmou své 4 Hrdinské kostky (podle barvy žetonu Slávy, zbylé kostky mohou být během hry ještě použity), na Desku osudu se položí fialové kostky a zamíchané balíčky karet Průzkumu a Dovedností. Připraví se karty Setkání, Místnosti a ostatní žetony.

Průběh hry:

Hra se hraje na kola, každé kolo se pak skládá z těchto fází:

  1. Fáze osudu: Hráč s Runou si vezme kostky Osudu a hodí s jimi. Poté položí ty kostky, na kterých padlo jedinečné číslo, na modrá políčka na Desce osudu. Všechny zbylé kostky (dvojice, trojice) se odloží stranou. Tyto odložené kostky mohou v průběhu kola způsobit jisté negativní důsledky.
  2. Fáze hrdinů: Každý hráč, počínaje hráčem s Runou, odehraje ve směru hodinových ručiček se svým hrdinou kompletní tah.
  3. Fáze nepřátel: Jakmile odehrají všichni hrdinové, jsou na řadě Nepřátelé, které ovládá hráč s Runou a jedná podle pravidel a Tabulky chování jednotlivých nepřátel.
  4. Závěrečná fáze: Poté, co všichni hráči a nepřátelé provedli své tahy, předá hráč s Runou tuto runu hráči po své levici a ten se stane hráčem s Runou. V této fázi také mohou z herní plochy zmizet vzdálené místnosti.

Ve hře je podstatným pomocníkem kniha Dobrodružství, která je průvodce putováním Stříbrnou věží. Detailně popisuje dobrodružství hrdinů při jejich střetnutí s obyvateli podivného místa a překonávání často dosti bizarních úkolů připravených Vychrtlým vyvolávačem.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Valley of Tears - ve fólii - zásilkovna v ceně
Valley of Tears - ve fólii - zásilkovna v ceně
Akt. cena: 3000 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas