Autor: Pelly | 23.10.2017 | 0

Bubliňáci jsou malí, kulatí a barevní tvorečkové s velmi zvláštními schopnostmi. Vznášejí se na Obloze kolem Planet a plují z bubliny do bubliny, přitahováni gravitací. Ale když Bubliňák přistane na Planetě, často skončí odloučený od rodiny... Musíte je shromáždit, srovnat podle barev a zajistit, aby většina Bubliňáků přistála právě na vaší planetě.

Hra Bubliňáci je inspirována mobilními hrami typu „spoj 3“, kdy se hráči snaží postupným skládáním různobarevných kuliček dosáhnout takového rozložení, aby k sobě dostali alespoň 3 stejné kuličky. Za to pak získávají body a vítězem se stane ten, který jich bude mít na konci více.

Příprava hry:

Součástí hry je oboustranný herní plán. Jednotlivé strany se však liší pouze použitou grafikou - tvar a velikost je stejná. Každému z hráčů připadá jedna část plánu (jeho planeta), uprostřed je pak část společná (obloha). V rámci přípravy hráči zaplní oblohu Bubliňáky (barevnými žetony) ze sáčku, případně v závislosti na zvolené obtížnosti přidají na svou planetu blokovací žetony, zvolí začínajícího hráče a mohou se pustit do hry.

Průběh hry

Hráči se střídají v tazích. Hráč na tahu nejprve může prohodit dva sousední Bubliňáky na obloze a pak si musí zvolit dva sousední Bubliňáky z oblohy a nechat je spadnout na svou planetu. Pokud se mu tím podaří dosáhnout linie tří nebo více stejně barevných Bubliňáků, tito zmizí, vyvolají příslušný efekt (dle své barvy) a započítají hráči body.


Konec hry:

Konec hry nastává v okamžiku, že v sáčku není dostatečné množství Bubliňáků pro doplnění uvolněných míst na obloze. Tehdy si hráči spočítají dosažené vítězné body. Konec hry může rovněž nastat předčasně, pokud si hráč zablokuje svou část herní plochy tak, že se nově přidaný pár Bubliňáků již nevejde - tím okamžitě prohraje.

Hra má i variantu pro jednoho hráče, která má mírně upravená pravidla a je pro ni připraveno 20 úrovní k vyřešení.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Century: Eastern Mountains (Golem Edition)
Century: Eastern Mountains (Golem Edition)
Akt. cena: 560 Kč
Končí za: 8 hodin

Offcanvas