Autor: Krkavec | 23.10.2017 | 0

Kámo, mám pro tebe tip na super zprávičku, ale jenom pokáď to zůstane mezi náma, kapišto? Akorát je to dost horký zboží, takže, pokáď mi nevysolíš chechtáky a nevotisknete to zatraceně rychle, můžeš si na ňákýho toho sólo žraloka, nebo co, nechat zajít apetýt, je ti to jasný?

Ve hře Journalist se stáváte novinářem, který je pod tlakem okolností donucen doručit co nejrychleji svůj článek z hotelu do své redakce.


Příprava hry:

Na začátku si zvolíte, zda použijete plán města, který je k dispozici, nebo vytvoříte město vlastní. Každý z hráčů má svou hrací desku města, tudíž je možné vytvořit město pro každého hráče odlišné (podle jeho zkušeností), či vrhnout hráče do stejného města.


Průběh hry:

Každý hráč má na začátku hry před sebou 7 zakrytých vylosovaných písmen. Po otočení přesýpacích hodin hráči otočí písmena a skládají slova tak, aby získali co nejvíc bodů a zároveň se přiblížili svému cíli. Co se týká tvorby slov, využívá hra některé mechanismy hry Scrabble. Použitá písmena se po každém kole doplní, nebo je lze za určitých podmínek měnit.

Cílem hráče je propojit pole „hotelu“ s polem „redakce“ řetězcem slov vytvořených z písmen, které má v jednotlivých kolech k dispozici . Snaží se přitom, aby získal co nejvíce bodů a zároveň se vyhnul různým nástrahám herního plánu.

Po každém kole hráči obodují použitá písmena a případné bonusy. Některá pole na herním plánu jsou bonifikována, jiná hráče o body připraví. Další body lze získat za použití všech písmen.


Konec hry:

Hraje se na předem dohodnutý počet měst. Vítězí hráč, který získal nejvyšší počet bodů celkem.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Carcassonne Winter Edition
Carcassonne Winter Edition
Akt. cena: 1499 Kč
Končí za: 12 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas