Autor: Goodspeed | 5.3.2017 | 0

Malá vesnička Summers Glade leží ve stínu mohutného hradu. Přicházíte v naději, že dáte konečně odpočinout svým unaveným tělům a myslím. Mnohá setkání plná nebezpečí vás zanechala znavené a vyčerpané, ale vaše houževnatost je nezlomná. K vašemu údivu je však vesnice zdevastovaná. Střechy i pěšiny jsou pokryty černým popelem a v dohledu není jediný obyvatel. Oheň, který strávil tuto vesnici, pozřel také vše živé. S přicházejícím večerem se k vám plíží stíny, když záři zapadajícího slunce zakryje postava malého chlapce. Pomalu se k vám blíží s jiskrou naděje v očích. „Přišli jste... příliš pozdě.“ Chlapec je k smrti vyčerpaný. „Drak žije... ukážu vám...“ Zakoktává se a ukazuje vám ke vstupu do hradu tyčícímu se na horizontu. Pochopili jste. Jakmile jste se octli uvnitř kamenných zdí, vchod se za vámi uzavřel. Chlapec, který vás doprovázel, se rozplynul v dým. Jen poslední zlověstný úsměv se mu mihl po tváři. Nepodařilo se vám najít žádnou cestu ven, a tak nezbývá než sestoupit do hlubin hradních kobek...

Forgotten Souls (Zapomenuté duše) je rozšíření kooperativní hry Descent pro 1-4 hrdiny. Akce a rozhodnutí Overlorda zde zastupují aktivační karty nestvůr a karty nebezpečí. Vaším úkolem je čelit všem výzvám a nepřítelům a projít podzemím, které se před vámi náhodně otevírá vždy v jiné podobě. Herní princip je obdobný jako u aplikace Road to Destiny.


Příprava hry:

  1. Sestavení balíčku průzkumu: Zamíchejte karty průzkumu. Jejich postupným odhalováním se před vámi bude rozrůstat vámi odhlalená část podzemí. Během míchání se připraví tři hlavní střetnutí, která musí hrdinové projít. Zbylé karty se zamíchají a vloží do balíčku náhodně.
  2. Příprava tabulky postupu: Na tabulku se s pomocí žetonů zaznamenává váš osud anebo blížící se zkáza. Jejich pozice se mění dle různých efektů. Dále je zde stupnice kořisti, která určuje, kolik karet předmětů můžete zístat za zabíjení nestvůr.
  3. Příprava nestvůr: Ty jsou rozmístěny dle pravidel pro jednotlivá herní pole a odhalené oblasti.
  4. Sestavení balíčků karet aktivace, nebezpečí, hledání a předmětů
  5. Příprava prvního střetnutí: Počáteční karta průzkumu (vstup - označení symbolem).
  6. Příprava žetonů: Roztřiďte žetony zranění, únavy, hrdinů, stavů a karet stavů.
  7. Příprava hrdinů: Postupujte dle základní hry (myslete na to, že některé efekty cílí na Overlorda, který v této hře nevystupuje).
  8. Utrácení bodů zkušeností: každý hrdina začíná hru s 1 bodem zkušenosti, který může okamžitě utratit za kartu specializace nebo si ho ponechat na později.


Průběh hry:

Hra se skládá z tahů hráčů, v jednom tahu proběhnou tyto fáze:

  1. Fáze hrdinů: standardní aktivace hrdinů. Do hry přibývají nová pravidla pro hrdiny:
    • průzkum: Karty průzkumu jsou odhalovány ve chvíli, kdy hrdina otevírá dveře ze stávající lokace. Dle pravidel se připraví nový díl mapy spolu s nepřáteli, žetony hledání a cílů. Aby hrdinové zvítězili, musí úspěšně projít tři hlavní střetnutí tohoto rozšíření.
    • kořist: Za zabíjení nestvůr získávají hrdinové žetony kořisti. Při každém dosažení limitu kořisti (daný počtem hráčů) si mohou dobrat karty předmětů, jeden si ponechat a zbylé vrátit na dno balíčku.
  2. Fáze vládce zla:
    • efekty vládce zla: Podle karet průzkumu.
    • osud: Efekty karet nebezpečí (není li řečeno jinak, uplatňují se ve chvíli, kdy není žádná aktivní karta průzkumu, tzn. všechny byly hrdiny vyřešeny anebo odhozeny). Žeton osudu se v tu chvíli posune o 1 bod (blíže k žetonu zkázy).
    • aktivace nestvůr: Vykonání dvou možných akcí z těch, které jednotlivým skupinám nestvůr nabízí stávající karta aktivace.


Konec hry:

Hrdinové zvítězí, pokud projdou úspěšně tři hlavní střetnutí a podaří se jim uniknout z potemnělých kobek. Pokud se žeton osudu ocitne na stejném poli jako žeton zkázy, hrdiny obklopí temnota a jejich cesta končí ve stínech podzemních chodeb. Pokud vládce zla dosáhne podmínek stanovených posledním ze tří hlavních střetnutí, mysli hrdinů zaplaví temnota a jejich osud je tak zpečetěn.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

3D pořadače na mapové dílky a hexy - Euthia all in
3D pořadače na mapové dílky a hexy - Euthia all in
Akt. cena: 599 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas