Autor: sasa | 8.4.2009 | 0

V roce 1960 se konaly v USA prezidentské volby s jedním z nejtěsnějších rozdílů v jejich historii. Republikánským kandidátem byl tehdejší viceprezident USA Richard Milhous Nixon. Jeho protivníkem byl kandidát demokratické strany John Fitzgerald Kennedy.

Hráči ve hře 1960: The Making of the President představují oba prezidentské kandidáty snažící se prostřednictvím zahraných karet ovlivnit průběh voleb tak, aby se ve volební den volitelé z jednotlivých států unie přiklonili právě na jejich stranu. To se stane v případě, že má dotyčný kandidát žeton vlivu v daném státě.

Herní plán představuje volební mapu USA roku 1960.

Hra je rozdělena na 9 kol, kdy každé kolo představuje zhruba 1 týden volební kampaně. Kolo 6 (debaty) a kolo 9 (volební den) se odlišují od ostatních.

V každém kole s výjimkou 6 a 9, hráči zahrávají střídavě karty, které mají k dispozici. Vždy se jedná o 5 karet. Hráč se při zahrání karty může rozhodnout, zda využije událost na kartě, nebo ji zahraje na body kampaně.
Události odrážejí jednotlivé skutečnosti, které se v průběhu kampaně staly. Události na kartě může za jistých okolností využít i soupeř.
Pokud se hráč rozhodne použít body kampaně, může zvýšit svůj vliv v jednotlivých státech, vést reklamu v jednotlivých regionech, nebo se může zapojit do diskuze o sporných otázkách.
Šesté kolo představuje televizní debaty, kdy vítěz v jednotlivých sporných otázkách (obrana, ekonomika a lidská práva), získá navíc odměnu v podobě kostek vlivu.

Závěr hry představuje deváté kolo (volební den). Hráči si sečtou počty volitelů z jednotlivých států, ve kterých mají podporu. Hráč, který získá 269 nebo více volitelů z 537 je vítězem hry a jeho kandidát se stává 35. prezidentem USA.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Děsnej krvák
Děsnej krvák
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas