Autor: enzo | 13.2.2017 | 0

Cruel Necessity je solitaire simulující občanské války, které se odehrály v Anglii v letech 1640-1653. Cílem hry je zastavit postup čtyř armád usilujících o dobytí Londýny a o svrhnutí parlamentarismu a puritanismu.

Každou ze tří občanských válek představuje samostatný balíček karet. Na kartách jsou krátce popsány klíčové události občanské války a jejich dopad na vojenskou, politickou a náboženskou situaci. Tyto události se ve hře projevují např. postupem nepřátelských vojsk, dobýváním či opevňováním měst, různými revoltami, posílením nebo oslabením politických či náboženských frakcí. V některých případech pak hráč musí vybojovat taktickou bitvu na k tomu určené mapě.


Průběh hry:

Kolo hry se skládá ze čtyř fází:

  1. Událost: Otočí a vyhodnotí se karta událostí.
  2. Akční fáze: Hráč utrácí své akční body a provádí zvolené akce. Může se pokusit získat kartu úspěchu a tím si vylepšit skóre, může vést kampaň proti nepřátelským armádám a zatlačit je zpět, může potlačovat povstání, dobývat a opevňovat města nebo se angažovat v politice. Akce se vyhodnocují hodem kostky.
  3. Konečná fáze: Vyhodnocují se podmínky porážky. Pokud podmínky nejsou splněny, hráč může pokračovat.
  4. Úklid: Příprava na další tah. Odstraní se použité modifikátory hodu kostky a síly armád. Hráč získá akční body pro další kolo. Skončila-li první nebo druhá občanská válka, připraví se balíček karet pro válku následující.

Výsledek první a druhé občanské války má vliv na začátek a průběh války následující. Jednotlivé války se dají hrát také samostatně. Vliv předešlé války je pak simulován daným setupem pro každou válku.


Konec hry:

Pokud hráč po vyhodnocení poslední karty událostí drží Londýn a udržuje si politicko-náboženskou kontrolu, pak uspěl. Míru úspěchu určuje hráčovo závěrečné skóre. Hra končí prohrou kdykoliv, pokud jsou ve třetí fázi splněny podmínky porážky (ztráta Londýna nebo ztráta kontroly nad politicko-náboženským vývojem).

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Heroes of might And magic
Heroes of might And magic
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas