Autor: enzo | 21.12.2016 | 0

Palubní deník; Záznam č. 7790.2: Kvůli selhání motoru jsme nouzově přistáli na planetě Tempus III. Přistání bylo tvrdé. Trup lodi je poškozen a některé elektronické systémy jsou mimo provoz. Posádka utrpěla pouze lehká zranění. Podle našeho vědeckého důstojníka lze očekávat nepřátelský postoj Zothrenů kvůli nedávnému incidentu na Khanosu IV. Vydal jsem rozkaz k vyslání intergalaktického nouzového signálu a k aktivaci mobilních ochranných štítů. Naše senzory již zaznamenaly přítomnost Zothrenských průzkumníků na dunách nad místem přistání. Byl vyslán tým, jehož úkolem je průzkum okolí lodi a posouzení rozsahu poškození. Snad se nám podaří loď opravit a odletět. Situace nevypadá moc dobře a náš čas je vymezen. Zothrenů stále přibývá...

- Jake Comet, kapitán

Alien Uprising je kooperativní hra pro 3-5 hráčů. Ti se v roli posádky snaží najít a zprovoznit poškozené vybavení a přístroje, aby mohli opravit loď a opustit nepřátelskou planetu. Pokud se jim podaří uvést do provozu naváděcí maják a zesilovač, zvýší šanci, že je včas vyzvedne záchranná loď. Při tom všem je třeba udržovat ochranné štíty a hlavně přežít útoky stále více rozzuřených Zothrenů, rasy obývající Tempus III a okolní planety.


Příprava hry:

Hra se odehrává na hrací mapě představující místo přistání na planetě Tempus III. Mapa je rozdělena do sektorů a zón. Do každého sektoru se umístí počáteční počet žetonů nepřátel. Rozmístí se žetony generátorů ochranných štítů a žetony součástí lodi, které bude posádka odkrývat, shromažďovat v lodi a opravovat. Hráči si zvolí postavy. Miniatury postav se umístí na mapu na místa určená kostkou. Každá postava má 4 kusy předem daného vybavení a vlastní balíček karet dovedností. Přípraví se také další balíčky karet (karty vybavení, událostí, útoku mimozemšťanů a rozmnožování mimozemšťanů). Žetony sedmi druhů mimozemšťanů a žetony událostí se umístí do plátěného pytlíku a zamíchají. Zvolí se první hráč.

Některé komponenty se připravují dle zvoleného scénáře. Hra nabízí celkem 5 scénářů, které se liší především obtížností hry.


Průběh hry:

Každé kolo hry se skládá ze čtyř fází:

  1. Události: Odhalí a vyhodnotí se karta události.
  2. Akce posádky: První hráč hodí 5 speciálních akčních kostek. Kostky lze až dvakrát přehodit. Na základě posledního hodu se přiřazují členům posádky akce pro dané kolo.
    • Standardní akce:
      • útok
      • oprava
      • dobíjení
      • průzkum
      • léčení
    • Speciální akce (stojí jednu akční kostku):
      • běh
      • odkrytí nalezené součástky
  3. Akce mimozemšťanů: Odhalí se karta útoku mimozemšťanů. Jde vlastně o rozkazy k útoku v jednotlivých sektorech a k rozmístění nových nepřátel. Z pytlíku se vytáhne určený počet žetonů mimozemšťanů a umístí se do příslušného sektoru.To se opakuje pro všechny čtyři sektory. Poté následují útoky mimozemšťanů v určených sektorech. Každý mimozemšťan útočí způsobem daným jeho specializací.
  4. Fáze planety:
    a) Vyhodnocení žetonů událostí: V průběhu rozmísťování nových nepřátel mohou být z pytlíku vytaženy žetony události. Ty se umisťují na desku rozmnožování mimozemšťanů a vyhodnocují se v této fázi kola. Žeton události posune ukazatel rozmnožování a nebo přiblíží záchrannou loď o jeden krok.
    b) Vyhodnocení stupnice rozmnožování: Pokud ukazatel rozmnožování dosáhl posledního pole, z vajec se vylíhnou noví mimozemšťané a nahradí ztráty z boje. Všichni poražení mimozemšťané a všechny žetony události se vrátí zpět do pytlíku. Odhalí se horní karta rozmnožování a vyhodnotí se její účinek. Členové posádky si vytáhnou po jedné nové kartě dovedností ze svého balíčku.
  5. c) Posledním krokem kola je předání žetonu prvního hráče dalšímu hráči.


Konec hry:

Hra končí, nastane-li jedna z následujících situací:

  1. Je třeba odhalit další kartu rozmnožení a žádná již nezbývá - mimozemšťané zaplavili loď, přemohli posádku a loď rozervali na kusy. Hráči prohráli!
  2. Přílet záchranné lodi - posádka je zachráněna, Hráči vítězí!
  3. Opravená loď - start. Loď je schopná letu, posádka je uvnitř a v lodi nejsou žádní mimozemšťané. Hráči vítězí!
  4. Mimozemšťané na opuštěné lodi. Nepřátelé vnikli do lodi, ve které není žádný člen posádky. Loď exploduje. Hráči prohráli!
Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Vzdor!
Vzdor!
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas