Autor: Yggdrasil | 11.8.2016 | 0

Je doba občanské války. Poslední zbytky Staré republiky byly smeteny a galaxii pomocí strachu ovládá Impérium. Jeho nově vybudovaná bitevní stanice - Hvězda smrti - je natolik mocná, aby rozdrtila jakýkoli odpor. Přesto se objevila jiskra nové naděje. Bylo vybráno několik odvážných, aby se Impériu postavili. Tito Rebelové ve své tajné základně plánují svrhnout Impérium a obnovit svobodu v galaxii. 

Star Wars: Rebelie umožňuje hráčům znovu zažít velkolepý konflikt mezi Impériem a Rebely. Každá z frakcí má velmi rozdílné strategie a úkoly. Aliance Rebelů je v početní nevýhodě a nedokáže přežít přímý boj. Místo toho musejí Rebelové zůstat skrytí, vést partyzánskou válku a lstí a sabotážemi oslabovat Impérium. Rebelové zvítězí, pokud pro svou věc získají dostatečnou podporu napříč celou galaxii.

Galaktické Impérium je ohromný tyranský režim, který železnou rukou vládne mnoha soustavám v celé galaxii. Impérium může snadno a ve velkém postavit těžké válečné zbraně a použít je. Disponuje početnými vojenskými silami, ale i přesto je jeho jedinou šancí, jak zvítězit, najít tajnou základnu Rebelů a zničit ji.


Příprava hry:

Na začátku hry si hráči vyberou, za kterou stranu budou hrát. Následně připraví počáteční lokace, armády a vše další potřebné. Pak otáčejí karty z balíčku průzkumu, na kterých jsou vyobrazeny různé planetární systémy. To dělají, dokud nejsou odhaleny 3 karty se symbolem Rebelů a 5 karet je symbolem Impéria. Ty určují počáteční lokace obou frakcí - hráč Impéria tam musí umístit svoje jednotky. Hráč Rebelů takovou povinnost nemá. Může svoje jednotky umístit i na pole tajné základny (o které Impérium neví, kde se nachází) a nebo do jedné libovolné neutrální soustavy. Následně si hráč Rebelů vybere místo tajné základny a to tak, že si vybere libovolnou kartu planetárního systému z balíčku průzkumu a tu pak zasune pod pole „Základna rebelů“. Nakonec hráči obdrží počáteční velitele, rozdají počáteční karty a můžou hrát.


Průběh hry:

Herní kolo má 3 fáze:

  1. Fáze pověření: Začínají Rebelové. Každý hráč pověří své velitele misemi.
  2. Fáze velení: Hráči se střídají v odhalování misí nebo aktivace soustav pro přesun jednotek.
  3. Fáze obnovy: Hráči stáhnou své velitele z misí a doberou si dvě nové karty misí.

Hráč Impéria obdrží dvě karty průzkumu. Hráč Rebelů si dobere jednu kartu úkolů.

Následně se posune ukazatel času a podle toho, na kterém je poli, nastane jedna ze dvou událostí:

  • Verbování velitelů - Hráči si doberou dvě karty z balíčku svých akcí a jednu si nechají. Velitele vyobrazeného na ní si okamžitě vezmou do zásoby.
  • Stavba jednotek - Každá planeta obsahující žeton Impéria nebo žeton Rebelů poskytuje zdroje dané frakci. Za tyto zdroje můžou hráči stavět nové jednotky.

Cíl hry:

Cílem Rebelů je zůstat co nejdéle skrytí a při tom dělat různé záškodnické operace. Když se žeton času potká se žetonem Rebelů na počítadle znamená to, že Rebelové jsou zakořeněni ve strukturách Impéria už příliš dlouho a podařilo se jim jej rozvrátit zevnitř. Cílem Impéria je najít tajnou základnu Rebelů a zničit ji.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Příval temnoty 2: Plameny pekelné
Příval temnoty 2: Plameny pekelné
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas