Autor: Dejf | 9.8.2016 | 0

Tohle vajíčko je moje! Nebo není...?

Ovo je abstraktní strategická hra pro 2 nebo 4 hráče. Každý z hráčů dostane 4 (ve hře čtyř hráčů) nebo 6 (ve hře dvou hráčů) vajec se stejným symbolem. Hráčovým úkolem je přesunou všechna svá vejce do soupeřova „tábora“ a zase zpět.

Vajíčky smí hráč pohybovat o jedno pole v libovolném směru. Pokud v daném směru stojí jiné vejce, je možné jej přeskočit, taková přeskočení lze i řetězit. Jakmile se hráči podaří dopravit vajíčko do soupeřova tábora, otočí jej vzhůru nohama, takže po zbytek hry nebude vidět, jaký symbol na vajíčku je. Otočenými vajíčky smí pohybovat kterýkoli hráč. Svůj tah může hráč využít i pro to, aby nahlédnutím zjistil, jaký symbol nese to či ono vajíčko. Celkem tedy vybírá jednu ze tří akcí – pohyb svým vajíčkem, pohyb otočeným vajíčkem (bez ohledu na to, jestli je ve skutečnosti jeho nebo soupeřovo) a zkontrolování symbolu.

Hra končí ve chvíli, kdy se jeden z hráčů domnívá, že se mu podařilo navrátit všechna svá otočená vejce. V tu chvíli se zkontrolují symboly na vejcích – pokud skutečně patří hráči, je vyhlášen vítězem. Pokud se mezi vajíčky nachází nějaké vajíčko soupeřovo, je vítězem soupeř.

Při hře čtyřech hráčů se uplatňují stejná pravidla, namísto jednoho „tábora“ soupeře má však existují „tábory“ čtyři. Pokud se někdo splete při vyhlášení vítězství ve čtyřech hráčích, vypadává ze hry, pokud už nejde o poslední dva hráče, v takovém případě se uplatňují standardní pravidla.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Včelín CZ jako nový
Včelín CZ jako nový
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 33 minut

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas