Autor: bibus | 21.7.2016 | 0

V blízkosti hvězdného trpaslíka bylo objeveno sofistikované mimozemské těleso. Vydejte se na jeho průzkum a využijte nalezené artefakty k vybudování nejmocnější a nejvíce prosperující vesmírné říše!

Race for the Galaxy: Alien Artifacts je čtvrtým rozšířením karetní hry Dobyvatelé vesmíru. Tvoří ovšem samostatnou větev, tzv. Expansion Arc #2, takže jej lze hrát jen se základní hrou; s ostatními rozšířeními je nekompatibilní.

Komponenty tohoto rozšíření lze rozdělit na dvě hlavní části:

  • 46 karet, včetně pěti nových startovních světů, které se smíchají s kartami základní hry. S takto vylepšeným balíčkem lze hrát klasickou partii.
  • 49 karet s částmi mapy a žetony pro volitelnou hru s prozkoumáváním mimozemského objektu.

Kromě toho balení obsahuje i karty akcí pro pátého hráče, v oranžové barvě.

Pokud se hráči rozhodnou pro hru s mimozemským objektem, dostanou ke klasickým akčním kartám jednu navíc - Průzkum objektu. Na samotném začátku fáze průzkumu, pokud byl někým vybrán, hráči jednak rozšiřují a upravují mapu objektu, a jednak se po této mapě pohybují a sbírají mimozemské artefakty. Ty většinou přinášejí různé jednorázové herní výhody, například vylepšení pohybu po mapě či slevu na osídlování planet, a k tomu na konci hry generují větší či menší množství vítězných bodů.

Hra s mapou a artefakty tak poskytuje nové cesty zisku bodů, které je však třeba dobře vyvážit se stavbami vylepšení, osídlováním planet a ziskem bodů za spotřebu zboží. Hra s mapou rovněž zabere více času než čistě karetní verze.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Slovoslet
Slovoslet
Akt. cena: 60 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas