Autor: Caesar | 5.6.2016 | 0

Cílem rozšíření Fleet: Arctic Bounty  pro hru Fleet je nabídnout znovuhratelnost, modularitu a variabilitu do základní hry Fleet. Rozšíření přichází s novými licencemi, kartami lodí, kartami Loděnic a Zátoky. Před samotnou hrou si hráči sami vyberou, které licence/karty chtějí mít ve hře - hraje se totiž vždy se stejným počtem licencí jako v základní hře, ale jednotlivé kombinace se mohou lišit. Komu se nelíbí Krevety, může hrát s Mečouny nebo s Ústřicemi, do toho si přimíchá Rybáře a Vlečnou loď a strategie ve hře bude jiné, než kdyby hrál třeba s Přístavem a Na rybách.

Rozšíření taky přidává pravidla pro sólo hru a obohacuje i hru dvou hráčů o virtuálního soupeře, který bojuje o karty licencí spolu s hráči.


Seznam licencí a jejich schopností:

  • Mečoun (Swordfish) - Hráč se může rozhodnout, že loď nebude lovit rybičky, ale místo toho „chytí“ nové karty.
  • Tichomořská ústřice (Pacific oyster) - Příslušné lodě chytají dvě rybičky za kolo, mají větší kapacitu a navíc je možné po jedné rybce z těchto lodí každé kolo stáhnout na licenci, kde fungují jako penízky.
  • Siven (Char) - Licence dovoluje vypouštět za jedno kolo o loď navíc, stejně tak i najímat o kapitána více. Při více licencích dává slevu na transakce nebo bonusové karty za vypuštění lodí.
  • Kanadský rybářský úřad - Lodě mají automaticky kapitána. Nechytají rybičky, ale po vypuštění berou rybičky od ostatních hráčů. Čím více licencí hráč má, tím více bodů za takto chycené rybičky získá.
  • Přístav (Marina) - Hráč si může pod Přístav odkládat karty a na konci hry za ně získá vítězné body.


Karty loděnic (Dock cards):

Před samotnou hrou mohou hráči zvolit až dva druhy karet Loděnic, které se vyloží na hrací plochu a hráči si je mohou kupovat. Součástí rozšíření je Vlečná loď (Tug Boat), na kterou lze dobírat karty, které se pak mohou vzít do ruky a dále Rybář (Artisan Fisherman) představující člun i s kapitánem, který dokáže ulovit jednu rybku.


Karty zálivů (Bay cards):

Hráči ve hře mohou použít libovolný počet karet Zálivů. V tomto rozšíření najdeme dvě. Tou první je Na rybách (Gone fishing) má hodnotu dvou penízků a hráč ji získá, pokud v aukci nekoupí žádnou licenci. Druhá je Posádka (Crewman), kdy karty posádky mají zvláštní schopnosti a draží se společně s licencemi.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Caldera Park EN
Caldera Park EN
Akt. cena: 99 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas