Autor: Paco | 23.5.2016 | 0

Pištivý zvuk, kterým nás vyruší ze snů. Pupence, které svědí a pálí. Letos se urodilo tolik komárů, že tím trpíme všichni. A tak je nejvyšší čas začít proti nim tažení...

Hráči se ve hře BSZZZZ! snaží plácačkou zlikvidovat co nejvíc much a komárů v jiné barvě než své a zároveň přitom také trefit co nejméně včel a motýlů.

Příprava hry:

Každý hráč dostane tři plácačky své barvy a dle počtu hráčů také určitý počet karet, na kterých jsou mouchy, komáři, včely, motýli a pavučiny. K zapisování bodů je nutné mít papír a tužku.


Průběh hry:

Hráči vykládají postupně z ruky své karty lícem vzhůru a tvoří hromádku. Na tu mohou hráči svými kartami přispívat i mimo svůj tah.

  • Kartu mouchy nebo komára lze zahrát jen ve svém tahu.
  • Kartu včely nebo motýla může hráč zahrát kdykoli, ale jen, když minulé vyložení karty neučinil on sám.
  • Kartu pavučiny, která hromádku ruší a tvoří se hromádka nová, lze vyložit stejně jako karty motýlů a včel.
  • Kartu plácačky, která umožňuje vzít si aktuální balík a získat za něj plusové a mínusové body, lze zahrát vždy.

Jakmile má jen jeden hráč v ruce plácačku nebo se vyčerpají karty k zahrání, kolo končí a nastává bodování: Za každou kartu komára/mouchy hráč dostane tolik plusových bodů, kolik je zde zobrazeno. Mínusové body hráč získává za karty, které mu zbyly v ruce, také za sebrané karty včel a motýlů a za karty vlastní barvy. Výsledky jsou zaznamenány a začíná kolo nové.

Konec hry:

Hra končí, když některý z hráčů překročí sto bodů. Tento hráč pak vítězí. Pokud je takových hráčů více, vítězí ten s nejvíce body.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Karak - věž na kartičky
Karak - věž na kartičky
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas