Autor: Paco | 27.4.2016 | 0

Veliký mamut prošlapává cestu mlázím. Kývaje chobotem ze strany na stranu, ulamuje v chůzi ratolesti a strká si je do huby. Mává velikýma ušima a zahání tak obtížné komáry. Za ním ostatní mamuti rozšířili uličku a ušlapali ji tak, že je z ní široká cesta.

 - Lovci mamutů, Eduard Štorch

Ve hře Dominant Species: The Card Game hráči představují jednu z šesti zvířecích tříd, které bojují o dominanci v rámci deseti kol. Jejich cílem je rozvíjet vlastní třídu a naopak potlačovat vývoj tříd ostatních dřív, než přijde doba ledová.

Příprava hry:

Hráči umístí kostky své barvy na bodovací tabulku a na stupnici přežití. Na stupnici času se nastaví první kolo. Karty prostředí se zamíchají a vrchní karta se vyloží doprostřed hracího pole. Navíc se další karta v balíčku otočí taktéž lícem vzhůru. Karty akcí se zamíchají a vytvoří se dobírací balíček, že kterého si hráči na začátku vezmou sedm karet. Ty pak během hry hrají a dobírají. Náhodně se určí začínající hráč.


Průběh hry:

Hráči hrají své tahy tím, že využijí kartu, kterou mají v ruce, nebo tah vynechají. Jakmile vynechali všichni hráči s kartami ve svých rukou nebo vynechá tah hráč, který je bez karet, kolo končí. Poté je bodováno aktuální prostředí a pro další kolo je nahrazeno novým z balíčku prostředí (následující otočená karta - je tedy možné plánovat dopředu).

  • Prostředí v kole má vždy výhody a nevýhody pro určité třídy živočichů.
  • Karty akcí se dělí na karty zvířat a karty událostí.

Události ve hře jsou jednorázové, se zpožděným efektem nebo trvalé pro dané kolo.

Karty zvířat mají na sobě vyobrazena zvířata, elementy a schopnost potlačení určité třídy. Zvířata a elementy mají vliv na dominanci a tím potažmo na body, naproti tomu potlačení má schopnost snížit vliv ve hře pro určitou třídu.

Na konci kola proběhne bodování, kdy se vyhodnotí dominance jednotlivých druhů na základě počtu a umístění elementů, které odpovídají elementům vyobrazeným pro dané kolo na kartě prostředí. Každý hráč, který boduje v rámci dominance, se také posouvá na tabulce přežití.

Konec hry:

Hra končí ve chvíli, kdy je obodována desátá karta prostředí. Hráči poté dostanou nebo ztratí vítězné body dle jejich umístění na stupnici přežití. Po tomto aktu je hráč s nejvyšším počtem bodů vítězem a jeho třída se stala v dané hře dominantním druhem. Pokud je takových hráčů více, rozhoduje stupnice přežití, potažmo počet karet v ruce.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Equilibrix connect
Equilibrix connect
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas