Autor: esed | 7.3.2016 | 0

Poblíž Modhelmské citadely se v zemi otevřela obrovská puklina, ze které se ženou hodry a hodry monster! Jedinou nadějí celého světa je posel, který musí donést magický artefakt schopný rozdrtit řady nepřátel. Dokážete coby odvážní hrdinové zdržet nepřítele dostatečně dlouho?

B-Sieged: Sons of the Abyss je plně kooperativní hra pro 1-6 hráčů, ve které hráči ovládají hrdiny ze města Modhelmu, kteří musí vydržet obléhání hradu dostatečně dlouho na to, aby se stihl vrátit posel s magickým artefaktem.


Příprava hry:

Do středu herní plochy se umístí Citadela, ze všech stran okolo ní pole, na kterých se budou objevovat nepřátelé. Zamíchají se podpůrné karty jednotlivých budov v Citadele, stejně jako karty událostí a karty nepřátel (ti se následně vyrojí na každém Spawn políčku). Každý hráč si vybere jednoho nebo 2 hrdiny (podle počtu hráčů) a dostane vstupní zdroje - morálku, jídlo a zlato.


Průběh hry:

B-Sieged se hraje na 12 kol, tedy 12 měsíců jednoho roku rozdělených do 4 ročních období, během kterých je Citadela ve městě Modhelm obléhána děsivými nepřáteli z Abyssu.

Kolo se skládá vždy z přípravné fáze, fáze hrdinů a fáze nepřátel.

Během přípravné fáze se odhalí karta aktivní události, která bude v platnosti po dobu jednoho kola, dále je vyslán nebo se pohne posel a objeví se noví nepřátelé.

Během fáze hrdinů může každý hrdina provést 3 akce. Akce mohou být návštěva jednotlivých budov v Citadele (kvůli zisku jídla, zlata, speciálních schopností nebo karet), oprava poškozených budov, výměna karet, boj s nepřáteli ze zdí Modhelmu nebo útok katapultem.

Ve fázi nepřátel dojde k aktivaci každého nepřítele (útok/pohyb), který se nachází na herním plánu.

Různými efekty během hry může dojít k tomu, že se ve hře objeví mocný Avatar Abyssu, kterého je velmi těžké porazit, ale který dokáže snadno zničit Citadelu. A pak už hordám Abyssu nestojí nic v cestě ke zničení celého světa!


Konec hry:

Hráči vyhrají hru, pokud se jim podaří chránit posla během jeho cesty skrz hordy nepřátel pro pro artefakt a zpět do Modhelmu. Posel se musí vrátit před koncem 12. kola a zároveň musí být na konci kola, kdy se posel vrátí, naživu alespoň jeden obránce.

Prohrát mohou hráči:

  • pokud se posel nestihne vrátit před koncem 12. kola
  • pokud zemřou 2 poslové
  • Assault jednotka nebo Avatar dosáhnou Citadely
  • všichni hrdinové jsou mrtví ve stejnou chvíli
  • v Citadele dojde ke zničení 5 nebo více budov
Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Teraformace Mars Ares CZ
Teraformace Mars Ares CZ
Akt. cena: 295 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas