Autor: Dejf | 29.2.2016 | 0

Jak bych uprchl z vězení? Co bych dělal v poslední den svého života? Na co jsem nejvíce pyšný? Který dárek by mi udělal úplně největší radost?

Nevíte? Ale to přece vůbec není problém, u Znáš mě není špatných odpovědí. Pouze odpovědí, vtipných, vtipnějších a nejvtipnějších. A převládají-li ty nejvtipnější, vyhrávají všichni.

Znáš mě, v anglické verzi Say Anything, je jednoduchá párty hra až pro osm hráčů. Jako u ostatních her, určených primárně pro pobavení, nejde ani tolik o to zvítězit, jako spíš o to, se u stolu co nejvíce nasmát. Stejně jako u dalších párty her platí ještě více, než u jiných deskovek, že kvalita zážitku odpovídá kvalitě kolektivu, který se u stolu sejde.


Průběh hry:

Základní herní princip je jednoduchý. Jeden hráč si vytáhne kartičku, na níž je napsáno pět otázek, podobných jako v textu o pár odstavců výše. Tedy typu: „Co bych udělal, kdyby..., Co mám rád..., Co nemám rád..., Jak bych řešil nějakou situaci...“. Jednu z pěti nabídnutých otázek hráč vybere a nahlas přečte.

Ostatní hráči následně napíšou na stíratelné destičky odpověď, která by měla co nejvíce vystihnout tázajícího hráče, často však hra sklouzne ke snaze vymyslet raději odpověď co nejvtipnější a nejoriginálnější - a to rozhodně není špatně! Ve chvíli, kdy mají všichni hráči své odpovědi připravené, otočí kartičky a tázající se hráč na speciálním rozhodovači tajně vybere odpověď, která je jeho srdci nejbližší. Ostatní hráči poté vsází na to, kterou odpověď tázající se hráč vybral. K dispozici mají dva žetony, které mohou libovolně přiřadit odpovědím všech hráčů, tedy i sobě.

Pak hráči získávají body. Hráč, jehož odpověď byla vybrána, získá jeden bod. Hráči, kteří na vybranou odpověď vsadili své žetony získají za každý takto vsazený žeton také jeden bod. Nakonec získá tázající se hráč tolik bodů, kolik je k jím vybrané odpovědi přiřazeno žetonů, maximálně však tři. Potom tázající předá rozhodovač hráči po své levici, ten si vytáhne další kartičku, vybere otázku a hra tímto způsobem pokračuje po určitý počet kol. Vyhrává logicky ten hráč, který má na konci hry nejvíce bodů, ale o vítězství jde v této hře až v poslední řadě.

Hra může posloužit pro pobavení kolektivu, který se dobře zná, stejně jako povedený icebreaker. S počtem hráčů její zábavnost stoupá.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Arcadia Quest
Arcadia Quest
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas