Autor: Yedle | 2.2.2016 | 0

Xenosathem je nejsilnější přírodní zdroj energie, se kterým se lidstvo kdy setkalo. Moc ukrytá v těchto překrásných krystalech se stala motorem pro veškerý technologický pokrok. Avšak xenosathem drasticky ovlivňuje faunu i flóru ve svém přirozeném prostředí. Tvorové v jeho okolí mutují do hrůzných krvežíznivých podob a nemilosrdně zabíjejí kohokoliv, kdo by se jim krystaly pokusil ukrást. Při těžbě tak nebezpečí číhá na každém kroku.

Xenoshyft: Onslaught je kooperativní sci-fi deckbuilding, ve kterém se snažíte odrážet útoky hordy zmutovaných hmyzáků. Hra trvá devět kol, během nichž hráči nakupují vojáky a zlepšují arsenál zbraní a jiných technologických vychytávek, aby udrželi společnou základnu naživu.


Příprava hry:

Hráči si před sebe umístí linii pro vlastní vojáky a linii pro nepřátele. Poté si náhodně vylosují technologická oddělení, která mají vliv na to, jaké předměty se od začátku ve hře objeví. Zbytek předmětů náhodně doplní na desku. Na druhou desku umístí vojáky a xenosathemy ve třech hodnotách. Do tří balíčků nepřátel se přimíchají bossové (1 při sólo hře a hře ve dvou, 2 při třech až čtyřech hráčích.) Každý hráč dostane základní balíček s 6 xenosathemy a 4 mariňáky, který doplní o dvě karty podle své technologické frakce. Nakonec se nastaví počáteční hodnota životů základny (15 bodů na hráče).


Průběh hry:

Každý hráč si nabere do ruky 6 karet a vezme si navíc jeden xenosathem. Poté si za zdroje nakoupí nové karty, rozestaví vojáky do linie a popřípadě je vyzbrojí. Na rozdíl od jiných deckbuildingů si nakoupené karty hráči berou ihned do ruky a mohou je tedy okamžitě použít. Vojáky a výbavu lze navíc umisťovat i do linií ostatních hráčů. Jelikož hráči sdílí jednu základnu, která když padne, tak hra končí, musí skutečně spolupracovat a snažit se mít všechny linie vyvážené.

Všichni poté zaplní emzácké linie a hráči postupně vyhodnotí souboje v liniích. Každý voják i nepřítel mají určitou hodnotu útoku, životů, popřípadě speciální schopnosti. Boj probíhá simultánně – jednotky se tak mohou navzájem zabít. Hráči si mohou stále pomáhat i mimo svůj tah. Používat granáty, léčit vojáky, dávat jim injekce se stimulačními drogami nebo hrát speciální schopnosti. Pokud se hráči podaří odrazit všechny nepřátele, má na jedno kolo vyhráno a přeživší vojáci zůstávají v linii. Pokud jeho obrana padne, zbylí mimozemšťané poškodí základnu a zmizí. Hráči se na konci kola mohou rozhodnout, zda si nechají nějaké karty na ruce a doberou si opět do šesti. Začíná kolo nové.

Po třech (a následně šesti) kolech hry se hráčům odemknou vylepšení vojáci, cennější xenosathemy, nové frakční schopnosti, ale také podstatně vražednější vlna nepřátel.


Konec hry:

Jestliže základna po devíti kolech hry stále stojí, hráči vyhráli.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Istanbul Big Box (CZ)
Istanbul Big Box (CZ)
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas