Autor: tony fivepulse | 15.1.2016 | 0

Antarktická mlha padla a tyčící se hory se staly náhle viditelnými. Temné vrcholky se tyčily do povětří nemožné výše - nesmírně, s neblahou předtuchou.

„Vidělas už někdy tak vysoké hory?“ zeptal se Ropes překřikujíce motor letadla. Ursula na znamení odpovědi zavrtěla hlavou.

Ve srovnání s těmito vrcholy se Himaláje zdály jako pahorky. Ursula si byla jistá, že nikdo nikdy tak vysoké hory ještě neviděl. Ne do vysílání profesora Lakea před pár dny. Projel jí záchvěv smutku. Ubohý Lake. „Co se to v táboře stalo?“

Ropes s sebou trhl. „Bylo to hrozné. Když se bouře uklidnila a my se tam mohli dostat, všechno bylo zničené. Všichni byli mrtví. I psi. Někteří muži byli vykuchaní. Předpokládají, že jeden z těch vědců se zbláznil a všechny zabil. Je to…“ nemohl dokončit myšlenku. „Znal jsem ty kluky. Všechny. Tvrdý jak skály, chápeš? Bude to mít, hádám, něco společnýho s tím, jak jsi tam dole odevšudy odříznutá. Slyšela jsi někdy, že by někomu takhle hráblo?“

Ursula scvakla čelisti. Ano, viděla hrůzy, které lidské šílenství dokáže způsobit. Viděla to v Ekvádoru, Indii a Chicagu. Ale jak by jedna osoba dokázala udělat takové krveprolití? Pokud to nebyl nějaký blázen, co jiného by mohlo být zdrojem takové řezničiny?

„Támhle je mezera,“ Ropes ukázal na místo mezi nebetyčnými vrcholky. „Teď se podrž… nechceš vědět, co je na druhé straně…“ Udělal dramatickou pauzu. „Město.“    

Rozšíření Mountains of Madness hry Eldritch Horror zavede hlavní vyšetřovatele expedice miskatonické univerzity do Antarktidy objevovat dějiny Věcí z minulosti, prastaré mimozemské rasy, která bývala kdysi dávno zde na zemi dominantním druhem. Hra obsahuje nové vyšetřovatele, Prastarého, monstra a střetnutí. Také zavádí nové herní mechanismy a nový deskový hrací plán – Antarktidu, nové unikátní výhody, akci Soustředění, výhody Úkolu a samozřejmě, dobrodružství do Hor šílenství.


Nová pravidla:

  • Herní plán Antarktida: Nový herní plán umožní vyšetřovatelům přístup do dosud neprobádaných krajin světa plných stop pradávných dějin země a výskytu mimozemských artefaktů.
  • Dobrodružství: Karty dobrodružství reprezentují antarktickou expedici, kterou mohou vyšetřovatelé podstoupit, aby získali rozličné odměny, jako je odvrácení žetonu Zkázy, apod. Karty jsou rozděleny do tří balíčků a vyprávějí příběh expedice miskatonické univerzity do Antarktidy, která má za úkol odhalit historii Věcí z minulosti.
  • Akce Soustředění: Rozšíření zavádí novou akci, která může být provedena jakýmkoliv vyšetřovatelem. Provedením akce získá jeden Žeton soustředění, které jsou použitelné na přehození (opakování hodu kostkou), přičemž nelze mít u sebe více než dva žetony soustředění.
  • Unikátní výhody: Některá střetnutí v tomto rozšíření odmění vyšetřovatele rozličnými unikátními výhodami, jako jsou kouzla nebo stavy (oboustranné karty).
  •  Přidaná pravidla:
    • Bojová střetnutí: Během fáze střetnutí se musí vyšetřovatel střetnout nejprve s obyčejnou nestvůrou, teprve poté s epickou.
    • Fyzická odolnost: Některá monstra a epická monstra mají schopnost fyzické odolnosti. Když vyšetřovatel řeší soubojový test proti takovému monstru, nemůže ke kostkám přidat žádný bonus vyjma bonusu z magických předmětů a kouzel.
    • Magická odolnost: Některá monstra a epická monstra mají schopnost fyzické odolnosti. Když vyšetřovatel řeší soubojový test proti takovému monstru, nemůže přidat žádný bonus ke kostkám z magických předmětů a kouzel.
    • Záhady: Rozšíření zavádí nový mechanismus: „Pokrok v záhadě“, který kvůli komplexnosti záhad může znamenat několik rozdílných následků.
Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Sada dětských her (5ks)
Sada dětských her (5ks)
Akt. cena: 520 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas