Autor: Matthew | 5.1.2016 | 0

Bohn Camillo je rozšíření populární karetní hry Fazole, které je určeno výhradně jen pro dva hráče. Název je parodií na slavný film Don Camillo, ve kterém svérázný služebník církve Don Camillo všemožnými intrikami bojuje s komunistickým starostou Pepponem (v tomto případě Pebbohnem). 

Hráči si před začátkem hry rozdělí role a z jednoho z nich se stane Bohn Camillo a z druhého Pebbohne. Bohn Camillo nesmí pěstovat Červené fazole a musí je okamžitě odevzdávat svému soupeři. Stejně tak nesmí Pebbohne pěstovat Svaté fazole, které jsou ve hře nové. Tato pravidla odkazují právě na děj již zmíněného filmu, protože Červené fazole smí pěstovat pouze komunista Pebbohne a Svaté fazole zase náleží knězi Bohnu Camillovi.

Další důležitou novinkou je také hraní akčních karet. Hráči za každou sklizeň, která jim vynese alespoň dva fazolary, dostanou akční kartu, kterou mohou ve čtvrté fázi svého tahu zahrát. Čtvrtá fáze v tomto případě následuje hned po dobírání tří nových karet z balíčku, protože kvůli rozdílnému obchodování jedna fáze ze hry vypadává. Hraním akčních karet si mohou hráči mezi sebou pořádně škodit. Některé akce umožňují krást soupeři fazole, jiné ho zase donutí předčasně sklidit jeho pole. Druhů akčních karet je ve hře celkem šest a jakmile se balíček s nimi dobere, nové se už do hry nedostanou.

Jak už bylo zmíněno, jiné je v této variantě Fazolí také obchodování. Hráč může svému soupeři nabídnout pouze takový druh fazole, který jeho soupeř v tu chvíli sbírá. Ten pak musí tento „dar“ přijmout a protihráči také dát fazoli, kterou zrovna sbírá. Pokud takovou fazoli nemá, musí mu ukázat obsah své ruky.

Hra končí stejně jako v základní hře po třetím dobrání dobíracího balíčku.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Euthia: Torment of Resurrection - Deluxe expansion
Akt. cena: 2400 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas