Autor: lukasb | 4.1.2016 | 0

V Hradsku probíhá horečka výstaveb hradů! V různých hradech stavějte paláce, studny, domy a hradby, ale měli byste si pospíšit. Jednak abyste získali nejlepší místa a také, abyste vyhráli.

Burgenland (Hradsko) je karetně budovatelská hra, v níž se 2-4 hráči pokoušeji co nejdříve postavit přidělené části hradu. Stavba je však limitována barvami jednotlivých hraničních kamenů, karet a dalších elementů. Vítězí ten, kdo jako první postaví všechny své paláce, studny, domy a hradby.

Příprava hry:

Podle pravidel se v závislosti na počtu hráčů rozdají jednotlivá stínítka, karty barev, žolíků a dřevěných staveb. Na herní plán se umístí (opět v závislosti na počtu hráčů a pravidel) zbylé stavby, vylosuje se umístění první červené studně a především se umístí hraniční kameny.

Průběh hry:

Hraje se tahově a každý hráč má k dispozici jednu ze dvou akcí:

1. Dobírání karet:

  • Hráč, který nemá jinou možnost tahu (či nechce) si dobere dvě karty barev, přičemž jejich limit vlastněný hráčem není omezen (je však limitován celkovým počtem karet ve hře).

2. Stavění:

  • Hráč, který je na tahu, může postavit ve svém tahu jednu stavbu, jejíž cena je vždy limitována daným počtem karet (a to čtyři u základních hradů, případně vyšším u velkého hradu) a především barevnou kombinací jednotlivých karet a hraničních kamenů u jednotlivých hradů.


Konec hry:

Vítězem se stává hráč, který se jako první zbaví všech dřevěných staveb, které má ukryté za stínítky.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Sid Meier's Civilization:The Boardgame 2002 ENG/CZ
Sid Meier's Civilization:The Boardgame 2002 ENG/CZ
Akt. cena: 1250 Kč
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas