Autor: Matthew | 1.12.2015 | 0

Udatní fazoloví princové se probíjejí přes nejrůznější překážky jen kvůli Fazolové Růžence, která si ale samozřejmě vybere toho nejbohatšího.

Bohnröschen (Fazolová Růženka) je netradiční rozšíření slavné karetní hry Fazole. Hráči se v něm stanou fazolovými princi a snaží se probít přes trní, které v tomto případě symbolizují různé úkoly, a co nejrychleji a hlavně s co největším množstvím fazolarů se dostat až do zámku, kde na ně čeká princezna. Úkoly se většinou týkají toho, jaké druhy fazolí má hráč na poli (např. „Měj na jednom poli vysazeny ohnivé fazole“) nebo jaké množství fazolí má hráč na svých polích (např. „Měj na každém poli vysazeny přesně dvě fazole“). Pokud hráč úkol splní, může se posunout na další. Pokud nechce čekat, může místo splnění úkolu zaplatit jeden fazolar. Hra končí ve chvíli, kdy se jeden z hráčů dostane přes všechny úkoly až do zámku a zároveň vlastní alespoň pět fazolarů. V případě, že pět fazolarů nevlastní, musí stát před zámkem, dokud je někde nesežene. Jakmile se hráč do zámku dostane, hra končí. Jeho soupeři musí zaplatit takový počet fazolarů, aby se přes nesplněné úkoly také dostali do zámku. Po nich už se nepožaduje, aby vlastnili pět fazolarů.

A jelikož je Fazolová Růženka na peníze, vyhrává hráč, který se k ní dostal s největším počtem fazolarů. Nemusí to tedy být nutně ten, kdoo se dostal do zámku první.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Monumenty věků
Monumenty věků
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 15 hodin

Offcanvas