Autor: Pizloid | 21.10.2015 | 0

Hra pro všechny, kdo musí mít pokaždé poslední slovo!

Poslední slovo je moc pěkná variace na všem dobře známý slovní fotbal. Jde o obrázkovou slovní hru s jednoduchými pravidly, kde si procvičíte představivost, postřeh a slovní zásobu. Obsahuje 61 jedinečných obrázků. Je ideální také na procvičování slovíček v cizím jazyce.

Karty se zamíchají a každému hráči se rozdá 5. Do středu stolu se dá jedna karta obrázkem nahoru (tvoří odkládací balíček). Rozdávající hráč začíná a pojmenuje jednu věc z obrázku na stole. Všichni hráči se pak podívají na své karty v ruce a snaží se co nejrychleji najít a pojmenovat něco, co začíná posledním písmenem řečeného prvního slova. Kdo to zvládne jako první, odloží svou kartu na odkládací balíček a znovu všichni hledají slovo na kartě, které začíná posledním písmenem předchozího slova. Hra končí, když se jeden hráč zbaví všech svých karet a stane se tak vítězem. Pozor! každé slovo lze použít pouze jednou.

Hru lze různě obměňovat např. použitím předposledního písmena, či posledních dvou písmen apod., nebo zúžením přípustných slov na pouze podstatná jména, pouze slovesa, pouze barvy atd.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kronika panství
Kronika panství
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas