Autor: Paco | 25.8.2015 | 0

Když někde ve světě na ulici vykřiknete: “Je tu bomba!“, lidé se snaží co nejrychleji utéct. V Česku se běží podívat blíž.

  - Karel Koubek, policejní pyrotechnik

Hra Tik...Tak...Bum je koncipována tak, aby hráči museli co nejrychleji vymyslet slova, jejichž součástí jsou slabiky obsažené na vyložených kartách. Rychlost je klíčová k tomu, aby jim bomba nevybuchla v ruce.

Příprava hry:

Hráči vezmou 13 karet a položí je doprostřed stolu, kam se také umístí bomba. První hráč hodí kostkou, aby se určilo, ve které části slova má použít slabiku, kterou záhy vylosuje. Pokud mu padne na kostce "Tick...", hráči musí mít tuto slabiku na začátku slov. Pokud je objeví symbol s obrázkem bomby, musí být slabika obsažena na konci. Padne-li "Tick...Tack" s obrázkem bomby, slabika může být použita kdekoli ve slově.

Průběh hry:

Začínající hráč vezme bombu do ruky a v rychlém sledu bombu "zapne" a otočí horní kartu z připraveného balíčku. Bombu předává dalšímu hráči až poté, co řekl slovo, kde byla obsažena slabika na kartě a bylo to v místě, které předtím určil hodem kostkou. Bomba tiká různě dlouhou dobu a ten, komu vybuchne v ruce, si musí vzít kartu, se kterou se toto kolo hrálo. Další hráč poté hodí kostkou, zapne bombu a otočí další kartu.

Konec hry:

Hra skončí, když je vyčerpáno všech třináct karet a výhercem je ten, kdo jich má nejméně. Pokud mají dva či více hráčů nejméně karet, pokračují tito s kartami z odloženého balíčku až do doby, kdy se rozhodne o vítězi.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Spire’s End Hildegard + 2 rozšíření + playmat
Spire’s End Hildegard + 2 rozšíření + playmat
Akt. cena: 1900 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas