Autor: cze.oi | 18.6.2015 | 0

Chcete se dovědět nové informace o světě okolo nás, hledáte zajímavosti, nebo si chcete prověřit své znalosti a pobavit se nad jejich opakem? iKnow je další z vědomostních her od Albi určená právě pro vás!

Ve hře na vás čeká 1600 otázek s 4800 nápovědami. Otázky jsou rozděleny do čtyř okruhů - svět, osobnosti, události a lidská tvorba. Cílem zde ovšem není pouze znát správnou odpověď, ale také si tipnout, jaké znalosti budou mít vaši soupeři, protože před každým čtením nápověd budete tipovat, zda jeden z vašich soupeřů bude znát odpověď nebo ne.

Průběh hry:

Nejprve je vybrán začínající hráč. Tento hráč bude v tomto kole pouze číst nápovědy. Nejprve zvolí okruh otázky a přečte ji. Poté se hráči pomocí svých figurek rozhodnou, kolik nápověd budou chtít slyšet, a to tak, že umístí svou figurku na patřičné místo stupnice. Ovšem pozor, pro každou možnost, to znamená jednu, dvě či všechny tři nápovědy, jsou na hrací desce pouze dvě místa, takže při více hráčích je třeba počítat s tahanicí o pozice. Následně ten, který je na stupnici nejvýše (chce nejméně nápověd), vezme svůj tipovací žeton a umístí jej vedle jednoho soupeřova žetonu. A to buď vlevo, nebo vpravo. Záleží na tom, zda si myslí, že tento protihráč bude odpověď znát, nebo ne. V sestupném pořadí podle stupnice nápověd takto umístí své tipovací žetony všichni hráči, kromě toho, který čte otázku a nápovědy. Nikdy ovšem nesmíte sázet sami na sebe. Poté už jen „předčítač“ čte nápovědy a hráči odpovídají podle toho, jak jsou na řadě ve stupnici. Ten který je nejníže, může slyšet odpovědi všech hráčů a navíc může dostat všechny tři nápovědy.

Za správnou odpověď získá hráč výherní body podle toho, kolik si zvolil nápověd. Za jednu nápovědu tři body, za dvě dva a za jednu jeden. Za špatnou odpověď se hráčům nic neděje. Za správně umístěný tipovací žeton může hráč dostat jeden bod, ovšem pokud se netrefí, tak jeden bod ztrácí. Ten, kdo čte kartičku, získá vždy dva vítězné body.

Po rozdělení všech bodů se pozice vypravěče posouvá po směru hodinových ručiček. Nový vypravěč si zvolí téma a přečte spoluhráčům otázku z tohoto okruhu. Hra končí ve chvíli, kdy někdo z hráčů dosáhne 20 bodů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Duna imperium: vzestup iksu
Duna imperium: vzestup iksu
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas