ALBI: Lorenzo Il Maginifico česky

Autor: Wolfsen | 8.3.2017 | 6

Albi včera oznámilo, že připravuje české vydání hry Lorenzo Il Magnifico.

Lorenzo I. Medicejský zvaný Il Magnifico (Veliký či Nádherný) byl italský obchodník a faktický vládce tehdejší florentské republiky. Proslul mj. svým štědrým přístupem k umělcům včetně Michelangela a Botticelliho a je mu připisován renesanční kulturní rozkvět Florencie. Ve svých mocenských ambicích se však - stejně jako jeho oponenti - neštítil ani těch nejšpinavějších intirik.

Ve hře Lorenzo Il Magnifico se hráči stanou hlavami věhlasných rodů v blíže neurčeném italském renesančním městském státě. Budou vysílat členy své rodiny na rozličné pochůzky a budou se snažit získat co nejvíce bodů.

Na začátku kola se hodí třemi barevnými kostkami, které přiřadí třem ze čtyř barevně označených členů rodiny jistou sílu. Čtvrtý člen rodiny má sílu nula. Všichni hráči tak mají vždy k dispozici členy rodiny o stejné síle, lze je ale posílit, když s nimi na pochůzku vyšlete také služebníky.

Každá akce, kterou můžete vykonat, vyžaduje člena rodiny alespoň s určitou silou. Ta je vždy alespoň jedna, takže s bezbarvým členem rodiny musíte vždy vyslat alespoň jednoho služebníka. Podobně to musíte udělat i na jiných polích se silnějšími členy rodiny, protože některá pole vyžadují sílu alespoň sedm.

16 z 25 akčních polí, na která můžete vyslat své členy rodiny, vám poskytne karty. Ty jsou čtyř druhů:

  • území, na jejichž ovládnutí potřebujte nashromáždit určitou vojenskou sílu;
  • budovy, které musíte postavit za suroviny;
  • osobnosti, které musíte najmout za peníze;
  • výpravy, které stojí peníze nebo vojenskou sílu.

Získané karty si pokládáte na svou hrací desku a dávají vám okamžitý bonus, pasivní vlastnost, produkci nebo vítězné body.

Na ostatních polích získávat fixní počet surovin (trh), počet surovin závislý na síle všeho člena rodiny (sklizeň a produkce) nebo suroviny a pořádí v dalším tahu (městská rada).

Hra trvá celkem 6 kol a v každém sudém kole musí hráči vykázat podporu církvi. Pokud tak neučiní (nechtějí nebo nemůžou) utrpí postih za exkomunikaci. V opačném případě si mohou užít církevní přízně. Podotýkám, že Lorenzo Medicejský byl nějakou dobu skutečně exkomunikován a nad Florencií byl kvůli němu vyhlášen interdikt.

Hry bychom se měli dočkat v červnu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Odhodlaní: Normandie
Odhodlaní: Normandie
Akt. cena: 420 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas